Film Petdeset odtenkov sive boljši od knjige

Prve recenzije filma Petdeset odtenkov sive, ki sloni na razvpitem romanu E. L. James, v režiji Sam Taylor-Johnson, ocenjujejo, da je filmska različica dela boljša od knjige. Variety je presodil, da je film postregel s pomembno nadgradnjo knjige, The Guardian pa je film označil za priredbo, ki je boljša, kot naj bi bila, je povzel britanski BBC.

V kožo Christiana se je vživel Jamie Dornan, v vlogo Anastasie pa Dakota Johnson.
V kožo Christiana se je vživel Jamie Dornan, v vlogo Anastasie pa Dakota Johnson. 

LONDON > Film Petdeset odtenkov sive prinaša zgodbo o študentki književnosti Anastasii Steele, ki naredi uslugo svoji sostanovalki in namesto nje opravi intervju s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Multimilijonar jo popolnoma prevzame, njega pa premamita Anastasiina lepota in svobodni duh. Spustita se v strastno razmerje, ki ga ogrožata Christianova preteklost in obsesivna potreba po kontroli in nadvladi.

V kožo Christiana se je vživel Jamie Dornan, v vlogo Anastasie pa Dakota Johnson. Recenzent za film specializiranega portala Variety Justin Chang je film označil kot obrušen v primerjavi s filmi za odrasle. Dodal je, da predstavlja blago provokacijo v današnji, s pornografijo zasičeni družbi. Jordan Hoffman iz The Guardiana je pohvalil Johnsonovo za vlogo štoraste, nedolžne Ane.

O seksualnih scenah se je razpisala kritičarka časnika New York Post Sara Stewart: “Film se ne pretvarja, da bi bil kaj drugega, kot je - lahkoten pornič za ženske.”

Revija Time Out je film označila za ohlapno adaptacijo, ki si ne zasluži biti povezana s knjigo E. L. Jamesove, po kateri je nastala. Hkrati pa so v reviji začudeni, da morda ravno zato prepriča.

Kritik časnika Screen Daily Tim Grierson pa je zapisal: “Sprejmite to pristno seksi, nekoliko norčavo in mestoma sramežljivo romantično dramo po njenih eskapističnih pravilih, pa boste v njej našli zadostno zadovoljstvo.”

Film so v Sloveniji premierno predvajali sinoči, minuto čez polnoč. Uradne premiere so po svetu napovedane za danes in petek, 13. februarja.

STA


Najbolj brano