Festival slovenskega filma z novo podobo in bogatejšim programom

Letošnji 17. Festival slovenskega filma (FSF) se ponaša z novo podobo oblikovalke Maje Rebov. FSF bodo odslej predstavljali senčniki v barvah slovenske zastave na ozadju peščene plaže. Organizatorji sicer zaključujejo z zbiranjem prijav - rok se izteče 15. julija, oblikujejo pa tudi že spremljevalni program.

Letošnji 17. Festival slovenskega filma (FSF) se ponaša z novo podobo oblikovalke Maje Rebov
Letošnji 17. Festival slovenskega filma (FSF) se ponaša z novo podobo oblikovalke Maje Rebov 

PORTOROŽ > Med spremljevalnimi festivalskimi dogodki organizatorji v Beli dvorani Avditorija Portorož napovedujejo razstavo fotografij in videa z naslovom Nasvidenje, Piran!, ki napoveduje oktobrsko multimedijsko razstavo projekta Piran v filmu. Ta bo na ogled v Mestni galeriji Piran. Projekt in razstavi nastajajo v produkciji Obalnih galerij Piran s sodelovanjem FSF, Slovenskega filmskega centra, Slovenske kinoteke in RTV Slovenija ter s podporo Splošne plovbe Portorož.

Na festivalu bodo letos posebno pozornost namenili otrokom, mladim in družinam. V dopoldanskem času bodo pripravili projekcije kratkih slovenskih animiranih, igranih, dokumentarnih in študentskih filmov ter filme neodvisne produkcije, ki jih bodo obogatili s kakovostno filmsko vzgojo. Zavrteli bodo tudi slovenske filmske klasike, kot so Sreča na vrviciJaneta Kavčiča in Čisto pravi gusarAntona Tomašiča.

Obeta se tudi bogat spremljevalni program za mladostnike Mad About Film, ki bo s seminarjem ves festivalski teden udeležencem s primorskih srednjih šol približal filmsko kulturo tudi prek ustvarjalnih delavnic. Program pripravljajo z Zavodom za uveljavljanje vizualne kulture Vizo. Festival bodo popestrile tudi filmsko-kritiške delavnice za srednješolce, ki jih pripravlja Društvo za širjenje filmske kulture Kino.

Glasbeni del bo podoben lanskemu - Portorož bodo zavzeli toni aktualne domače glasbe. Strokovni program bo znova potekal v organizaciji Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji - MEDIA, so sporočili iz FSF.

STA


Najbolj brano