Festival, ki dela dobro

Danes in jutri bo Šentviško planoto stresel že 11. festival Gora Rocka. V dveh večerih se bo zvrstilo 12 rokovskih skupin, organizatorji pa obljubljajo tudi športne igre, veliko zabave in brezplačno kampiranje.

Na letošnji Gori Rocka bo prvič nastopil tudi Parni valjak, ki je nedavno navdušili na  koncertu 
Radia Capris na Titovem trgu v Kopru.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Na letošnji Gori Rocka bo prvič nastopil tudi Parni valjak, ki je nedavno navdušili na koncertu Radia Capris na Titovem trgu v Kopru.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

PRAPETNO BRDO > Glasbeni program ponuja kar nekaj ansamblov, ki doslej na prizorišču v športnem parku še niso nastopili, med njimi tudi slavni Parni valjak. Družbo mu bodo v dveh večerih delali še Šank rock, Divlje jagode, Zmelkoow, Zaklonišče prepeva, Happy Ol´McWeasel, Bohem, Help!, Atioksidanti, Zgrešeni primeri, Jackson in Ansambl Ikebana.

Glede na najboljšo predprodajo vstopnic doslej organizatorji upajo na rušenje lanskega rekorda, ki so ga postavili z 10.000 obiskovalci, kar Goro Rocka uvršča med najpomembnejše slovenske festivale. Njena prednost je tudi neokrnjeno okolje; najpristneje ga bodo doživeli tisti, ki se bodo odločili za brezplačno kampiranje. Organizatorji bodo kamp tokrat nekoliko zmanjšali, zato obiskovalce naprošajo, naj pridejo z majhnimi šotori, da bo prostora za več ljudi.

Kot doslej, bo tudi letošnji festival ves izkupiček nakazal v dobrodelne namene. Spet bodo podprli Botrstvo Slovenije, denar pa bo šel tudi za načrtovano prenovo telovadnice ob podružnični šoli na Šentviški gori. NB


Najbolj brano