Esperanto blues in alter prvaki

Na oder tolminskega Minka jutri prihaja posoška zasedba Mojo hišni band, v soboto pa bodo klubski oder zavzeli Demolition Group.

Jutri bo v Minku nastopila zasedba Mojo hišni band.
Jutri bo v Minku nastopila zasedba Mojo hišni band. 

TOLMIN > Zaščitni znak skupine Mojo Hišni Band iz Ročinja so že vrsto let tri električne kitare, ženski vokal, bas kitara in bobni.

Avtorsko glasbo ustvarjajo na križišču in stičišču različnih glasbenih žanrov: od bluesa do rocka, jazza, metala ... Skratka, njihova glasba je svojevrstni glasbeni esperanto, in od tod tudi naslov njihovega glasbenega prvenca. Esperanto Blues je izšel pred tremi leti, trenutno pa skupina, v kateri igrajo ”tri kitare” - Aleš Valentinčič, Peter Šavli in Simon Kovačič -, basist Aleks Berdon in bobnar Gal Furlan,z glasom pa jih od lanske pomladi spremlja Martina Feri, končuje snemanje druge plošče. Njen izid napovedujejo za naslednjo sezono.

V soboto pa v Minku pričakujejo prvake slovenske alter scene, Demolition group, ki so na tistih koncih zadnjič nastopili pred dvema letoma na Tmin Rock Undercover festivalu, tokrat pa bodo po dolgih letih v Tolminu spet dočakali svoj klubski nastop.

Veterani angažiranega slovenskega rocka in undergrounda, ki delujejo že več kot tri desetletja, trenutno pripravljajo petnajsti album. Pred dobrima dvema mesecema so v nekoliko spremenjeni zasedbi - pevec Goran Šalamon, saksofonist Aleš Suša, Matjaž Pegam za mešalno mizo, kitarist Petar Stojanović, bobnar Ivica Gregel in basist Tomi Gregel - izdali single Zvezde, s katerim napovedujejo novo ploščo.

Fantje pravijo, da so koncerti vedno bili in bodo njihovo najmočnejše orožje, pa tudi smisel njihovega delovanja: “Govorica Demolition Group je najbolj bridka neposredno, v soočenju z našim zvestim občinstvom in v družnem ustvarjanju peklenske ekstaze prvinskega rock’n’rolla.”

Koncerta se začneta ob 21. uri. MI


Najbolj brano