Edini “pašjon”, obsojen na trajanje

Ne, ne gre za nikakršno pomoto ali deja vu - fotografije premiere Pašjona, koprodukcije novogoriškega in koprskega gledališča, smo na teh straneh resda že objavili, a šlo je za predstavitev pred koprskim občinstvom.

Iztoku Mlakarju je najbrž že ničkolikokrat za novo uspešnico 
čestitala tudi igralka Mojca Partljič,  hčerka pisatelja Toneta 
Partljiča  in nenazadnje žena režiserja Vita Tauferja. Foto: David Verlič/E-Fronta
Iztoku Mlakarju je najbrž že ničkolikokrat za novo uspešnico čestitala tudi igralka Mojca Partljič, hčerka pisatelja Toneta Partljiča in nenazadnje žena režiserja Vita Tauferja. Foto: David Verlič/E-Fronta

NOVA GORICA > Pred nekaj dnevi so premierno v Pašjonu, avtorski predstavi Iztoka Mlakarja v režiji Vita Tauferja, uživali še gledalke in gledalci v SNG Nova Gorica. In lahko bi zapisali, da se je “pašjon” za Pašjon šele zares vnel. In da je strast, ki je po pravilu kratkotrajne narave, nedvomno obsojena na trajanje. Če namreč sodimo po dejstvu, da sta prejšnji avtorski predstavi Iztoka Mlakarja dosegli vrtoglavo veliko ponovitev (Duohtar pod mus! več kot 200, Sljehrnik pa več kot 150), je nova koprodukcija primorskih gledališč pravzaprav šele dobro krenila na pot. In glede na to, da bo najbrž v prihodnjih letih obiskala marsikateri slovenski oder, ne bo odveč, če ji zaželimo tudi dobesedno: srečno pot!

MPG


Najbolj brano