Eco - največji med velikimi

Ljubitelji elektronske glasbe so tudi to poletje prišli na svoj račun. Na že sedmem kraškem Eco festivalu, ki velja za največji festival elektronske glasbe pri nas, se je minuli konec tedna naplesalo več kot 5000 ljudi od blizu in daleč. Prisluhnili so približno 70 didžejem iz tujine in Slovenije.

Dubfire je svoj techno repertoar predstavil v soboto.  Foto: Klemen Štular
Dubfire je svoj techno repertoar predstavil v soboto.  Foto: Klemen Štular

ŠEMPETER PRI GORICI, OPATJE SELO > Zaradi napovedanega slabega vremena so se organizatorji Eco festivala v zadnjem trenutku odločili, da prizorišče letošnjega največjega festivala elektronskem glasbe iz idilične lokacije sredi gozda v Opatjem selu preselijo v dvorano Hit šport centra v Šempetru pri Gorici, kjer so pozimi že izvedli manjšo različico dogodka.

Prireditelji tega tradicionalnega kraškega festivala namenjajo posebno pozornost trdemu technu in njegovim podzvrstem, zato vsako leto pripravijo bogat nabor techno didžejev iz vsega sveta. Osrednji imeni sta bila letos Američana Jeff Mills ter Dubfire. Tokrat se je v dveh festivalskih dneh in nedeljskem 12-urnem after partyju v Opatjem selu zvrstilo več kot 70 izvajalcev iz štirih celin, približno polovica pa je bila domačinov. Obiskovalci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Nemčije, Španije, Portugalske in drugih evropskih držav, ki tovrstne dogodke pogrešajo v svojih domovinah, so konec tedna napolnili namestitvene kapacitete v treh sosednjih občinah, kampirali pa so v Opatjem selu.

AC


Najbolj brano