Duo Maraaya danes v boj za finale

Na Dunaju bo danes v drugem evrovizijskem predizboru odločilni dan za slovenska predstavnika, duo Maraaya s pesmijo Here for You. Za preboj v sobotni finale se bosta Raay in Marjetka potegovala s predstavniki še 16 držav. Stavnice kažejo, da za slovenska predstavnika finale ni vprašljiv.

Maraaya Foto: Matic Pandel, Sara Žigon
Maraaya Foto: Matic Pandel, Sara Žigon

DUNAJ > Poleg Slovenije se bodo v drugem predizboru s svojo pesmijo predstavile še Litva, Irska, San Marino, Črna gora, Malta, Norveška, Portugalska, Češka, Izrael, Latvija, Azerbajdžan, Islandija, Švedska, Švica, Ciper in Poljska.

Razmerje moči med okusom ljudstva in stroke bo ponovno 50:50. V tem predizboru bodo za svojo pesem, ne pa za naše barve, lahko glasovali tudi slovenski oboževalci evrovizijske popevke.

Dunajski utrip kaže, da je duo Maraaya dobro prepoznaven. Promocija je izjemna in to ne le zaradi znamenitih slušalk, ki jih slovenska predstavnika ves čas nosita okoli vratu. Na veliko navdušenje je naletel tudi nekakšen vodič Maraaya za začetnike, v katerem so v šaljivem tonu predstavljeni ključni podatki Maraaye. Od tega, zakaj slušalke, ne, Marjetka nima štrlečih, poškodovanih ušes, do opozorila, s katero državo nas ne velja zamenjati, in nenazadnje, zakaj sta duo, ne duet.

Raay in Marjetka sta v vseh izjavah za medije zelo optimistična, kažeta pravo evrovizijsko energijo, kar bodo znali ceniti tudi podeljevalci ljudskih glasov, menijo poznavalci tega največjega evropskega televizijskega šova. Stroka pesem Here for You žanrsko uvršča med indie pop z elementi soula.

STA


Najbolj brano