Duo 2Cellos napovedal dodatni aprilski koncert

Vstopnice za nastop zvezdniškega slovensko-hrvaškega dua 2Cellos za 7. april 2017 v ljubljanskih Stožicah so že pošle, zato sta se glasbenika odločila, da izvedeta dodatni koncert. Ta bo dan pozneje, 8. aprila. Vstopnice so že na voljo, so sporočili organizatorji.

Vstopnice za nastop zvezdniškega slovensko-hrvaškega 
dua 2Cellos za 7. april 2017 v ljubljanskih Stožicah so že 
pošle, zato sta se glasbenika odločila, da izvedeta dodatni 
koncert. Ta bo dan pozneje, 8. aprila. Foto: Maja Pertič Gombač
Vstopnice za nastop zvezdniškega slovensko-hrvaškega dua 2Cellos za 7. april 2017 v ljubljanskih Stožicah so že pošle, zato sta se glasbenika odločila, da izvedeta dodatni koncert. Ta bo dan pozneje, 8. aprila. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Organizatorji so opazili, da veliko zanimanje za nastop čelistov v Ljubljani vlada tudi v tujini, saj so več kot 1000 vstopnic prodali v Avstriji, Hrvaški, Italiji in Madžarski. Obiskovalci koncerta naj bi v Slovenijo prišli tudi iz Španije, Poljske, Nemčije, Velike Britanije, Turčije in Izraela. Tako so v zgolj nekaj mesecih prodali skupno 10.000 vstopnic.

Čelista za prihodnjo pomlad v regiji pripravljata zgolj aprilska nastopa v Ljubljani ter koncert v Beogradu 25. marca.

Duo 2Cellos, znan po prepletanju klasične, rock in pop glasbe, bo v Ljubljani predstavil skladbe z novega albuma ter nekaj priredb filmske glasbe ob spremljavi simfonikov RTV. Filmska glasba je sicer nov projekt čelistov Luke Šulića in Stjepana Hauserja, ki bosta na koncertu kot vselej preigravala tudi rock in pop skladbe.

Klasično izobražena glasbenika Šulić in Hauser, ki sta v Sloveniji nazadnje nastopila na lanskem Ljubljana festivalu, sta svetovno slavo dosegla pred petimi leti, ko sta na spletnem portalu YouTube objavila priredbo Jacksonove skladbe Smooth Criminal. Posnetek jima je odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, pozneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Elton John.

Sledilo je več kot 1000 samostojnih koncertov po vsem svetu, milijoni ogledov na youtubu in gostovanja v najprestižnejših televizijskih spektaklih. Sodelujeta s svetovno priznanimi glasbeniki, kot so Zucchero, Andrea Bocelli, Lang Lang in Steve Vai.

Peto obletnico delovanja sta po 40 razprodanih koncertih v ZDA maja obeležila pred več kot 12.000 obiskovalci arene v Veroni. Minuli mesec sta koncertirala po Južni Ameriki, ta mesec ju čaka še nastop v Amsterdamu, svetovno turnejo pa bosta sklenila novembra v Avstraliji, piše na njuni spletni strani.

STA


Najbolj brano