Druga sezona Pravega detektiva starta 21. junija

Druga sezona težko pričakovane televizijske antologijske nadaljevanke Pravi detektiv bo na malih zaslonih startala 21. junija. Krajši promocijski video izsek si lahko ogledate spodaj.

“Prava detektiva” druge sezone Colin Farrel in Vince Vaughn.
“Prava detektiva” druge sezone Colin Farrel in Vince Vaughn. 

LOS ANGELES > Avtor serije Nic Pizzolatto je nadaljevanko iz vlažne in mistične Louisiane preselil v odmaknjene predele Kalifornije, več kot odlična Matthewa McConaugheyja in Woodyja Harrelsona v glavnih vlogah bosta poskušala nadomestiti Vince Vaughn in Colin Farrel.

Preden je McConaughey zablestel v omenjeni seriji in si prislužil tudi oskarja za glavno moško vlogo v Klubu zdravja Dallas, je veljal za pozabljenega igralca, ki je najbolj “zaslovel” s pocukranimi romantičnimi komedijami. Podobno pozabljen je danes Vaughn, ki ga, če se bo izkazal, utegne Pizzolatova serija ponesti na pota slave. Bolje je zapisan Farrel, ki je odigral pomembno vlogo tudi v filmu Woodyja AllenaKasandrine sanje, za vlogo v filmu Morilca na kolektivca pa si je prislužil zlati globus.

V novih osmih epizodah bodo gledalci spremljali Farrella v vlogi pokvarjenega policista Raya Velcora in Vaughna kot mafijca Franka Seymona, ki se trudi obrniti hrbet organiziranemu kriminalu in obrniti nov list, a mu načrte prekriža umor njegovega poslovnega partnerja ...

A prav zaradi silnih pričakovanj številnih oboževalcev prve sezone, ki jih je razočaral konec, se pojavljajo številni dvomi, ali bo Pizzolatto zmogel v drugi sezoni popraviti slab priokus. Veliko težav so imeli tudi z iskanjem igralcev, iz nekaj uradnih izjav Pizzolatta pa je bilo moč razbrati, da bo ubral ponovno temačnejše tone.

V glavnih vlogah bosta nastopila tudi Rachel McAdams, ki je v zadnjih letih zaigrala tudi v Allenovem filmu Polnoč v Parizu in filmu Antona Corbijna (A Most Wanted Man) na primer, a največ si je na začetku svoje kariere dajala duška v komedijah, ter Taylor Kitsch, ki šele čaka na svojo igralsko renesanso.

Več o prvi sezoni Pravega detektiva si lahko preberete tu.

BP


Najbolj brano