Drevi bo v Kopru nastopil Simone Cristicchi

Festival Folkest, ki s koncerti običajno bogati julijske in avgustovske večere, bo drevi postregel s prav posebnim podaljškom. V Gledališču Koper bodo gostili italijanskega kantavtorja Simoneja Cristicchija.

Simone Cristicchi
Simone Cristicchi 

KOPER > Simone Cristicchi se bo s koncertom, na katerem ga bo spremljal Mittelevropa Orchestra, ki ga vodi dirigent Valter Silviotti, poklonil Sergiu Endrigu (1933-2005). Cristicchi, ki je leta 2007 s skladbo Ti regalerò una rosa zmagal na sanremskem festivalu, ima do Endriga poseben odnos.

“Zame je predvsem velik učitelj; rasel sem z njegovimi skladbami, ki jih je mama neprestano predvajala na gramofonu. Kasneje sem imel čast z njim tudi nastopiti, saj sva za mojo prvo ploščo Fabbricante di canzoni v duetu posnela skladbo Questo è amore (To je ljubezen). S tem so se uresničile moje sanje. Ko je umrl, sem se mu odločil posvetiti nekaj koncertov s simfoničnim orkestrom,” je med drugim povedal za Primorske novice decembra 2013, ko je v Piranu nastopil z gledališko-glasbeno predstavo Magazzino 18 (Skladišče 18).

V predstavo, ki govori o povojnem eksodusu Italijanov iz Istre, je med drugim vključil 1947, pesem, v kateri je Endrigo ubesedil to tragično poglavje. Koncert - začel se bo ob 20. uri - pripravlja AIAS Koper - Capodistria pod pokroviteljstvom Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Koper. MI


Najbolj brano