Domači jazz in pop

Letošnje poletje so v središču Nove Gorice za koncerte rezervirani predvsem konci tedna. Minuli petek in soboto so tako na svoj račun prišli ljubitelji jazz glasbe in urbanega popa. Zaigral je trio Disorder at the Border z glasbenikom Zlatkom Kaučičem na čelu ter domača zasedba Nikka.

Trio Disorder at the Border je v petek predstavil skupni 
prvenec Disorder at the Border ... Foto: David Verlič / Www.E-Fronta.Info
Trio Disorder at the Border je v petek predstavil skupni prvenec Disorder at the Border ... Foto: David Verlič / Www.E-Fronta.Info

NOVA GORICA > Snovalci letošnjega poletnega programa prireditev v Novi Gorici so veliko pozornosti namenili predvsem lokalnim glasbenim ustvarjalcem različnih žanrov.

Tako so minuli petek na svoj račun prišli ljubitelji instrumentalne jazz glasbe. Na Bevkovem trgu je nastopil trio Disorder at the Border, ki ga sestavljajo trije priznani glasbeniki doma in v tujini. Tolkalec Zlatko Kaučič, saksofonist Daniele D'agaro inkontrabasist Giovanni Maier živijo in ustvarjajo tik ob slovensko-italijanski meji. Pri založbi Palomar je letos izšel njihov prvenec s hudomušnim naslovom Disorder at the Border, ki so ga v petek predstavili občinstvu, koncert pa posvetili ameriškemu jazz glasbeniku Ornettu Colemanu, ki je nedavno preminil.

V soboto pa je s svojimi avtorskimi komadi v akustični in elektro preobleki navdušila domača zasedba Nikka. Pevki Niki Kodrič, klaviaturistu Anžetu Vrabcu, basistu Oliverju Radonjiću in bobnarju Mateju Doljaku se je na nastopu pridružil tudi kitarist Franko Reja, glasbeniki pa so slogan tokratnih poletnih prireditev Stopimo skupaj vzeli precej resno in kot gosta na koncert povabili pevca novogoriške zasedbe Avtomobili Marka Vuksanovića. “V svojem repertoarju imamo že nekaj časa njihovo uspešnico Sama, zato smo se tokrat odločili, da stopimo skupaj in jo oplemenitimo še z originalnim vokalom izvajalca,” je povedala pevka Nika Kodrič.

Ta petek bodo nastopili rockerji Primarna, v soboto pa narodnozabavni Briški kvintet. Res bo za vsak okus nekaj. ANA CUKIJATI


Najbolj brano