Na trgu sta sobivala socializem in kapitalizem

To jesen bo na več filmskih festivalih režiser Alessio Bozzer predstavljal zanimiv dokumentarec Trst, Jugoslavija, ki govori o zlati dobi tržaške trgovine, predvsem pa o trgovskem fenomenu na trgu Ponterosso.

To jesen bo na različnih filmskih festivalih režiser Alessio 
Bozzer predstavljal zanimiv dokumentarec z naslovom Trst, 
Jugoslavija, ki govori o zlati dobi tržaške trgovine, predvsem 
pa o fenomenu Ponterossa.
To jesen bo na različnih filmskih festivalih režiser Alessio Bozzer predstavljal zanimiv dokumentarec z naslovom Trst, Jugoslavija, ki govori o zlati dobi tržaške trgovine, predvsem pa o fenomenu Ponterossa. 

TRST > Od leta 1970 do 1991 je bil “šoping” destinacija številka ena mnogih Jugoslovanov prav tržaški trg Ponterosso, kjer so šle najbolj za med kavbojke (“farmerke”), najlonke, spotoma pa je bilo treba nujno nabaviti še kavo (minas) in nutello.

Danes na Ponterossu ni nikakršne sledi živahne trgovine, kjer sta dolga leta sobivala socializem in kapitalizem, kakor slišimo v dokumentarcu. Tržaške oblasti skušajo zadnja leta Ponterosso oživiti, obnovili so tlak, trg pa skušajo prebuditi predvsem z gostinsko ponudbo.

Dokumentarec bo na rednem sporedu kinematografov od januarja naslednje leto, na naši spletni strani pa si lahko ogledate videonapovednik. BP


Najbolj brano