Demolition Group danes v Izoli

Danes ob 22. uri bo v izolskem Hangar baru koncert skupine Demolition Group. Skupina, ki je nastala leta 1985, bo med drugimi že zimzelenimi skladbami predstavila tudi najnovejši album Zlagano sonce.

Demolition Group na ankaranski Bandimi. Foto: Tadej Gorup
Demolition Group na ankaranski Bandimi. Foto: Tadej Gorup

IZOLA > Ekipa glasbenih entuziastov, ki oblikuje glasbeni program Hangar bara, je poskrbela, da so se v Izoli zglasila številna atraktivna glasbena imena. Posluh imajo tako za radiom prijazne glasbenike (lani se je v Hangarju oglasil denimo Zoran Predin), kot za alternativne godbe, ki v zadnjem času vse težje najde ustrezne glasbene loge. Hangar bar je eden od teh prostorov. V zadnjih dveh letih so gostili vrsto slovenskih alternativnih zasedb, med katerimi so še posebej izstopali “mladci” Koala Voice in ljubitelji surovega rock'n rolla Čao Portorož. Med tujimi zasedbami, ki sta se oglasili v Hangar baru, velja nedvomno omeniti eno najuspešnejših zasedb z območja bivše Jugoslavije Bernays Propagando iz Skopja ter ženski trio Punčke iz Vinkovcev, ki je lani nastopil tudi kot predskupina velikanom Queens of the Stone Age v Ljubljani.

Danes pa se bodo v Izoli oglasili Demolition Group, ki smo jih nazadnje lahko slišali na lanski Bandimi v Ankaranu. Gre za zasedbo, ki navkljub dolgoletni kilometrini ni izgubila na ostrini in kakovosti. Njihova glasbena pot, ki se je začela pred 30 leti, je bila tudi tesno povezana s filmom, in sicer s Temnimi angeli usode, v katerih so fantje iz zasedbe odigrali tudi glavne vloge, ter Sladkimi sanjami. Oba filma je režiral Sašo Podgoršek, ki je zakrivil večino glasbenih videospotov Demolition Group.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano