De Niro bo režiral muzikal po Zgodbi iz Bronxa

Igralec Robert De Niro se bo tokrat lotil režije muzikala, ki ga bo priredil po filmu Zgodba iz Bronxa iz leta 1993. Ta je bil njegov režijski prvenec, v katerem je tudi zaigral. Muzikal, postavljen v 60. leta minulega stoletja, v čas organiziranega kriminala in rasnih napetosti v New Yorku, naj bi luč sveta ugledal februarja 2016 v New Jerseyju.

Igralec Robert De Niro se bo  lotil režije muzikala, ki ga bo 
priredil po filmu Zgodba iz Bronxa iz leta 1993.
Igralec Robert De Niro se bo lotil režije muzikala, ki ga bo priredil po filmu Zgodba iz Bronxa iz leta 1993. 

NEW JERSEY > Robertu De Niru bo pri režiji pomagal Jerry Zaks, znan po režijah broadwayskih uspešnic, kot je Guys and Dolls, za glasbo pa bo poskrbel oskarjevec Alan Menken.

Film Zgodba iz Bronxa je bil posnet po gledališki monodrami Chazza Palminterija, v kateri je Palminteri v vlogi ameriškega najstnika italijanskih korenin tudi zaigral. Za to potezo naj bi se mladi igralec odločil, ker mu niso dodelili nobene pomembnejše vloge, piše britanski BBC.

De Niro je avtorske pravice za film odkupil, ko je monodrama doživela uspeh v Los Angelesu in se je Palminteri z njo že selil v New York. V filmu je De Niro upodobil najstnikovega očeta, Palminteri pa je odigral mafijca, prav tako fantovega vzornika. Devetletnega dečka je v filmu upodobil Francis Capra, 17-letnega najstnika pa Lillo Brancato.

Ideja, da bi Zgodba iz Bronxa dobila še glasbeno različico, je stara, vendar je Palminteriju, ki je igro ponovno oživil leta 2007, ni nikoli uspelo uresničiti, še piše BBC.

Premiera muzikala je napovedana za 4. februar v gledališču Paper Mill Playhouse v New Jerseyju.

STA


Najbolj brano