David Bowie napisal glasbo za muzikal

Glasbenik David Bowie je napisal novo glasbo in priredil stare skladbe za muzikal Lazarus. Muzikal je navdihnil film The Man Who Fell on Earth (Mož, ki je padel na Zemljo), v katerem je Bowie tudi zaigral v glavni vlogi. Premierno bo izveden proti koncu leta v gledališču New York Theatre Workshop.

David Bowie
David Bowie 

NEW YORK > Film Mož, ki je padel na Zemljo v režiji Nicolasa Roega iz leta 1976 je nastal po istoimenski knjigi avtorja Walterja Tevisa iz leta 1963. David Bowie je v filmu nastopil v glavni vlogi vesoljca, ki pride na Zemljo, da bi našel vodo za svoj izsušeni planet.

Umetniški vodja New York Theatre Workshopa James C. Nicola je povedal, da bo muzikal nadgradnja zgodbe filma in romana, v njem pa se bodo pojavili nekateri liki iz obeh del. Med drugimi glavni junak Thomas Jerome Newton, ki ga je utelesil Bowie. Za muzikal Lazarus je Bowie napisal glasbo, v njem pa ne bo nastopil.

Bowie je že dolgo navdušen nad vesoljem in znanstveno fantastiko, o čemer pričata tudi skladbi Life on Mars? in Space Oddity.

David Bowie, ki živi v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah.

Lani je izdal pregledno kompilacijo Nothig Has Changed, leto poprej pa je svoje oboževalce navdušil, ko je po desetletnem premoru izdal album The Next Day.

STA


Najbolj brano