Danes padla prva klapa Komedije solz (foto)

Na avtobusni postaji v Cetorah je padla prva klapa Komedije solz, celovečernega prvenca režiserja Marka Sosiča, ki se je pri pisanju scenarija naslonil na zgodbo iz svojega romana Ki od daleč prihajaš v mojo bližino.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

CETORE > Vesel je, da sodeluje z ekipo, v kateri so sami izkušeni filmski ustvarjalci, predvsem pa ljudje, ki to počnejo z občutljivostjo ter plemenito skromnostjo: vlogo ostarelega Alberta je zaupal Ivu Barišiču, njegovo negovalko Ido pa bo odigrala Marjuta Slamič, direktor fotografije je Radovan Čok, scenograf Dušan Milavec, kostumografka pa Zvonka Makuc, Režiser pravi, da gre v osnovi za tiho, intimno zgodbo: “Pokazati želim izsek življenja tega časa: odnos med samotnimi, rahlo ksenofobnimi starčevskimi svetovi in neko izkušnjo življenja, ki nima s tem nobene zveze, in sameva v svoji ranljivosti.”

Producent filma je Arsmedia, koproducenti pa RAI, MB Grip in Restart. Komedijo solz, ki jo bodo v prihodnjih dneh snemali še v Trstu, Vremskem Britofu in Ljubljani, sofinancirata Slovenski filmski center in filmski studio Viba film. Reportažo s snemanja pa lahko preberete v jutrišnjih Primorskih novicah.

MI


Najbolj brano