Cirque du Soleil odpovedal predstave v Ljubljani, nadomestne junija

Kanadska artistična skupina Cirque du Soleil je zaradi nepredvidenih okoliščin odpovedala za konec tedna predvidene predstave Varekai v Sloveniji. Nadomestne predstave bodo od 2. do 4. junija 2017. Kot so danes še sporočili organizatorji, bodo že kupljene vstopnice za predstave Varekai veljavne za nove datume in jih ni treba zamenjati.

 Foto: Jarid A. Barringer
Foto: Jarid A. Barringer

LJUBLJANA > Namesto v petek, 14. oktobra, si bo predstavo mogoče ogledati v petek, 2. junija 2017. Sobotni predstavi sta preloženi na 3. junij, nedeljski predstavi pa na 4. junij.

Mediji sicer poročajo, da so turške carinske oblasti kanadskim artistom zasegle 23 tovornjakov zaradi finančne izgube spričo odpovedi predstav avgusta in septembra. Kot poroča turški spletni portal Hürriyet Daily News, je zaseg opreme dosegel turški organizator ESO Organizasyon, ki je imel s svetovno znanimi artisti pogodbo, po kateri bi moral Cirque du Soleil v Antalyi v času hortikulturne razstave med 16. avgustom in 17. septembrom, izvesti 40 predstav. Cirque du Soleil je po spodletelem državnem udaru v Turčiji 15. julija enostransko prekinil pogodbo, pri tem pa niso vrnili 2,25 milijona evrov, ki jih je organizator že plačal. Cirque du Soleil je v Turčiji gostoval med 1. in 9. oktobrom, v tem času pa je podjetje na sodišču v mestu Edirne doseglo začasen zaseg 23 tovornjakov z opremo.

Kdor si ob navedenih terminih ne bo mogel ogledati predstave in je kupil vstopnice preko spleta ali klicnega centra, lahko zahteva vračilo denarja od četrtka, 20. oktobra, do nedelje 20. novembra. Za več informacij o vračilu denarja naj zainteresirani pišejo na Eventim.

Vsem, ki so kupili vstopnice na prodajnih mestih, organizatorji sporočajo, naj zahtevajo vračilo denarja na prodajnem mestu, kjer so vstopnice kupili.

Zapisali so še, da se Cirque du Soleil opravičuje za nevšečnosti. Kot razlog so navedli nepredvidljive okoliščine.

STA


Najbolj brano