Chris Cornell storil samomor

Pevec skupin Soundgarden in Audioslave Chris Cornell je po poročanju tujih medijev v noči na četrtek storil samomor. Še v sredo je izvedel koncert s skupino Soundgarden v Detroitu, po koncertu je objavil tvit, da se je končno vrnil v mesto rocka, kmalu zatem pa se je glasbenik, ki se je vse življenje boril z odvisnostmi in depresijo, obesil.

Chris Cornell Foto: Wikipedia
Chris Cornell Foto: Wikipedia

DETROIT > V zadnjem desetletju se je zdelo, da je Cornell (52) obrnil nov list v življenju in se rešil odvisnosti od heroina, drugih drog in alkohola. Njegovo truplo so po koncertu v detroitski dvorani Fox Theatre našli v hotelu MGM Grand Detroit. Predstavnik lokalne policije je sporočil, da je mrliški oglednik opravil obdukcijo in potrdil, da je pevec storil samomor.

Cornell je svoj zadnji nastop sklenil s skladbo Slaves and Bulldozers, a je po navedbah njegovih oboževalcev vanjo vključil izseke pesmi In My Time of Dying skupine Led Zeppelin. A to je kdaj poprej že storil, prav tako njegovi bližnji niso prepoznali, da bi ga preganjale samomorilske misli. Danes bi morali Soundgarden nastopiti v Ohiu.

V družini šokirani

Pevčev predstavnik za stike z javnostjo je sporočil, da so bili njegova vdova Vicky Karayiannis Cornell ter drugi člani družine šokirani ob novici o njegovem nenadnem in nepričakovanem odhodu. Vsem oboževalcem so se zahvalili za predanost.

Cornell, eden od začetnikov ameriškega grungea, je bil čislan zaradi izjemnega glasovnega razpona, ki je obsegal skoraj štiri oktave. Z lahkoto je prehajal od globokega baritona, preko cvilečega tenorja do hladnega vibrata. Med največjimi uspešnicami skupine Soundgarden, pri kateri je bil Cornell pevec, tekstopisec in ritemkitarist, je pesem Black Hole Sun.

Ob nastopu novega tisočletja je Cornell s člani Rage Against the Machine, natančneje s Tomom Morellom na kitari, Timom Commerfordom na basu in spremljevalnih vokalih ter Bradom Wilkom na bobnih, ustanovil zasedbo Audioslave. Njegov je bil tudi projekt Temple of the Dog.

Vse življenje se je boril z depresijo

V njegovih skladbah, denimo v Fell on Black Days in The Day I Tried to Live, je bilo vselej čutiti temne slutnje, ki so ga spremljale. Vse življenje se je namreč boril z depresijo.

Z njegovo smrtjo se je žalostno zaključila zgodba še enega pripadnika seattlskega grunge gibanja. Frontman legendarne zasedbe Nirvana Kurt Cobain je leta 1994 prav tako storil samomor, pevec zasedbe Stone Temple Pilots Scott Weiland je pred dvema letoma umrl zaradi prevelikega odmerka mamil na turneji, zaradi drog pa je leta 2002 umrl tudi Layne Staley, glavni vokalist skupine Alice in Chains.

Po vesti o Cornellovi smrti so se s številnimi zapisi po socialnih omrežjih oglasili njegovi oboževalci in številni priznani glasbeniki. Elton John je sporočil, da je ob novici "šokiran in žalosten", Cornella pa je označil za odličnega pevca in tekstopisca ter milega človeka.

Kitarist skupine Led Zeppelin Jimmy Page pa je tvitnil: "RIP Chris Cornell. Neverjetno nadarjen. Neverjetno mlad. Neverjetno pogrešan."Alice Cooper pa je razkril, da so ga v glasbenih krogih klicali The Voice, ker se je ponašal z najboljšim vokalom v rocku, navaja britanski BBC.

STA


Najbolj brano