Češnjev vrt v Kopru, v Novi Gorici pa spet Peter Kušter

Ta konec tedna bosta na primorskih gledaliških deskah reprizi kakovostnih domačih predstav - tržaškega Češnjevega vrta in novogoriškega Petra Kušterja.

 V petek in soboto bo na odru koprskega gledališča gostovala 
tržaška uprizoritev Češnjevega vrta.  Foto: Tone Stojko
V petek in soboto bo na odru koprskega gledališča gostovala tržaška uprizoritev Češnjevega vrta.  Foto: Tone Stojko

KOPER, NOVA GORICA > V veliki dvorani Gledališča Koper bo v petek in soboto, obakrat ob 20. uri, gostovala predstava Slovenskega stalnega gledališča Trst Češnjev vrt. Klasiko A. P. Čehova, eno najbolj priljubljenih v svetu teatra, je režiral Igor Pison, igrajo pa Saša Pavček, Tina Gunzek, Nikla Petruška Panizon, Vladimir Jurc, Primož Forte in Tadej Pišek. Jutrišnja uprizoritev bo abonmajska, za sobotno pa so na voljo vstopnice po dvanajst evrov.

Na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica bo v nedeljo ob 17. uri repriza “bizarne operete” Peter Kušter. Igro, ki jo je prevedel Andrej Rozman Roza, je režirala Ivana Djilas. Gledališko priredbo svetovno znane otroške slikanice z zgodbami o grozljivih posledicah, ki doletijo neubogljive otroke, je prva uprizorila kultna angleška skupina The Tiger Lillies leta 1998. Novogoriška uprizoritev je slovenska praizvedba. Nastopajo igralci Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Patrizia Jurinčič Finžgar in glasbeniki Blaž Celarec, Boštjan Narat in Joži Šalej. Vstopnice za sedišča v parterju so naprodaj po 18, za sedišče na balkonu pa je treba odšteti 14 evrov. AG


Najbolj brano