Cenjeni irski kantavtor na koncertu v Kopru

Snack Bar v Žusterni bo v soboto obiskal irski kantavtor Marc O'Reilly, ki poznavalce navdušuje tako z liričnimi besedili kakor z občutenim prebiranjem kitarskih strun.

Marc O
Marc O'Reilly bo prepeval v Snack Baru. Vstop bo prost.  Foto: Roger Woolman

KOPER > Leta 2011 so ob izidu albuma My Friend Marx kantavtorja francosko-irskega rodu Marca O’Reillyja oklicali za “najbolj svež irski glas leta”.

V britanski reviji Acoustic Magazine so zapisali, da O'Reilly preigrava klasični akustični folk blues, ki z eno nogo stoji na tej strani Atlantskega ocena, z drugo pa na ameriškem bregu.

Glasba je v njegovem življenju že od začetka, saj sta oče in stric igrala v folk rock bendu, imenovanem The Loudest Whisper (Najglasnejši šepet). Kot devetletni fantič se je Marc uprl učnim uram klavirja in raje segel po svoji prvi kitari.

Prvencu My Friend Marx je pred tremi leti dodal še album Human Herdings ter se predstavil tudi na odrih številnih evropskih festivalov, kot so Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala in Dranouter, nastopil pa je tudi na kalifornijskem Live in the Vineyard Festival. V vlogi predskupine ga je na svojih koncertih gostil mladi in zelo uspešni angleški kantavtor Jake Bugg.

O'Reilly sodeluje še z britanskim jazzovskim kvartetom Kairos 4tet, pri katerem mikrofon deli z Emilio Martensson, švedsko pevko izolskih korenin.

Povsem drugačno od akustičnega je njegovo ustvarjanje v elektro-pop duetu R, v katerem se druži z bratom Pierrom. Uspeh sta požela z debitantskim singlom Change, ki se je lepo prijel na radijskih valovih in navdušil kritike.

Sobotni koncert Marca O'Reillyja se bo v Snack Baru začel ob 22. uri. Opomba, ki utegne marsikoga pritegniti: vstop bo brezplačen. AG


Najbolj brano