Carmina Burana napolnila trg Unità v Trstu

Kantata Carmina Burana Carla Orffa v izvedbi 300 glasbenikov in pod taktirko Uroša Lajovica je v ponedeljek, večer pred uradnim odprtjem 62. Ljubljana festivala, napolnila trg Unità v Trstu. Izvedbi je po poročanju Primorskega dnevnika prisostvovalo med osem in devet tisoč obiskovalcev. Nocoj jo bodo ponovili na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Izvedbi kantate Carmina Burana je po poročanju Primorskega dnevnika prisostvovalo med osem in devet tisoč obiskovalcev Foto: Vir: Il Piccolo
Izvedbi kantate Carmina Burana je po poročanju Primorskega dnevnika prisostvovalo med osem in devet tisoč obiskovalcev Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > Večstavčno skladbo, ki je namenjena scenski izvedbi, a jo velikokrat izvajajo na koncertnem odru, uokvirja pa jo verjetno najbolj znani stavek o sreči, je 62. Ljubljana festival ponudil Trstu kot predvečer letošnjega programa in v podkrepitev vse tesnejših kulturnih vezi med mestoma. Kot poroča časnik, je bila na odru množica ustvarjalcev, pod njim pa nepregledno morje ljudi.

Posvetna kantata za sopran, tenor, bariton, zbor in orkester je združila dva orkestra, tri zbore in tri soliste iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Bolgarije: Orkester Slovenske filharmonije, SNGOpera in balet Ljubljana, Slovenski komorni zbor, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić in zbor Opere Narodnega gledališča Sarajevo ter Aido Čorbadžić, Marka Cvetka in Iva Jordanova.

Enaka zasedba, ki jo bo prav tako vodil maestro Uroš Lajovic, bo s Carmino Burano nocoj uradno odprla 62. poletni festival v Ljubljani. Koncert na Kongresnem trgu se bo začel ob 21.15.

STA


Najbolj brano