Butalci za kolumbijske otroke

Pri kolumbijski založbi Panamericana Editorial so izdali nekaj slovenskih slikanic za špansko govoreče otroke: slikanico Kristine Brenkove Prišel je velikanski lev z ilustracijami Polone Lovšin ter knjižni tris dvojca Fran Milčinski in Ana Razpotnik Donati.

Butalci, kot si jih je zamislil France Podrekar
Butalci, kot si jih je zamislil France Podrekar 

BOGOTA > V njem so Laž in njen ženin, Kako so si Butalci omislili pamet in V Butalah sejejo sol.

Prišel je velikanski lev je v hudomušne stihe oblečena pravljica o Maticu in velikanskem levu. Zgodba o prijateljstvu med dečkom in levom bo v prihodnjih mesecih izšla tudi pri italijanski založbi Bis Edizioni, ruski založbi Polyandriya in kitajski založbi Chengdu Rightol media, ki bo izdala tudi Zvezdico ZaspankoFraneta Milčinskega - Ježka z ilustracijami Gorazda Vahna.

Mlade bralce bodo v španščini razveseljevale tudi hudomušne prigode izpod peresa Milčinskega z ilustracijami Razpotnik Donatijeve. Laž in njen ženin je z značilnim humorjem, pomenskimi zasuki in duhovitimi namigovanji prežeta pravljica o Laži, ki sreča svojega ženina - gospodiča Prilažiča.

Kako so si Butalci omislili pamet prinaša pomisel butalske srenje, da bi bilo sijajno, “ako bi se ob koruznem kruhu, dežju in muhah mogla rokovati s pametjo”.

NR


Najbolj brano