Bullet okušali tudi naše vino

Primorski ljubitelji rock glasbe so v petek prišli na svoj račun na že tradicionalnem festivalu Rock Batuje, na katerem so nastopile štiri domače zasedbe ter švedska skupina Bullet. Prisluhnilo jim je približno 1500 ljudi od blizu in daleč.

S Šank Rocki se je na velike odre vrnil tudi goriški kitarist Bor 
Zuljan.  Foto: Jože Bojec
S Šank Rocki se je na velike odre vrnil tudi goriški kitarist Bor Zuljan.  Foto: Jože Bojec

BATUJE > Petkov večer je bil v Vipavski dolini v znamenju rock glasbe in njegovih zvestih poslušalcev vseh starosti. Z vse Primorske se je v Batuje pripeljalo približno 1500 ljudi, ki so tako podprli že tradicionalno celovečerno rock zabavo, ki so jo tamkajšnji organizatorji priredili že dvanajstič. “Veseli smo, da nas podpirajo različne generacije, saj je prireditev namenjena vsem. Vsako leto se trudimo, da s programom zadovoljimo še tako zahtevne poslušalce,” nam je povedal Jan Zelinšček iz vrst organizatorjev.

Tokratni festival v športnem parku v Batujah so zgodaj zvečer odprli ljubljanski glasbeniki, združeni v skupini Pyroxene, ki prisega na mešanico rock in metal glasbe, sledila pa je lokalna zasedba Madbringer, ki igra skladbe prvega slovenskega heavy metal banda Pomaranča, in navdušila s svojimi priredbami. Peter Lovšin je s skupino ponovno dokazal, da sodi na odre tovrstnih prireditev, preverjena domača uigrana ekipa Šank Rock pa je najbolj razvnela petkovo publiko v Batujah. Švedski rockerji Bullet so nastopili kot zadnji in se izkazali s svojim dodelanim nastopom in zvokom. Za povezovanje in vmesno plesno zabavo pa je kot vedno skrbel DJ Riki.

Člane švedske zasedbe Bullet so organizatorji v soboto, tik pred odhodom domov, popeljali še na ogled lokalnih naravnih lepot ter na pokušino domačih dobrot in žlahtne kapljice. AC


Najbolj brano