Bučne ovacije za Bučarja in njegov Istrabend XL

Izolski kantavtor Rudi Bučar se je z razširjeno zasedbo sinoči v sklopu festivala Folkest sprehodil po svoji samostojni glasbeni poti in enajstih let raziskovanja istrskih glasbenih korenin ter precej uspešnih poskusov njihovega umeščanja v sodoben glasbeni kontekst.

 Foto: Maja Pertič Gombač
Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Od tradicionalnih Dajte, dajte in Mule Jole, do avtorskih uspešnic, kakršne so Sn znala jest, Naj traja in nadvse ekspresivne Šaltinke, ki šele v živo izkaže svoj resničen, edinstven potencial, je z obogatenim zvokom Istrabenda XL ponudil dobri dve uri odlične kombinacije zvočnih užitkov in zabave, kakršno pripisujemo potrebam obilno prepotenega poletnega občinstva. Kljub vročemu večeru je navdušenje poslušalcev na Carpacciovem trgu Bučarja in ekipo (poleg harmonikarja Janeza Dovča in tubista Gorana Krmaca, so nastopili še kitarist Robert Pikl, basist Anže Langus Petrović, klaviaturist Boštjan Grabnar, trobentač Mitja Bobič, tolkalec Jure Rozman ter pevka in flavtistka Lea Sirk) nagradilo z bučnimi ovacijami, ki so glasbenike kar nekajkrat ponovno priklicale na oder.

Folkest se v četrtek nadaljuje v atriju TV Koper - Capodistria, kjer bo na koncertu Folkest pod oljko nastopila italijanska etno skupina La Mesquia.

MPG


Najbolj brano