Brezplačno vabljeni starejši

Kreativni tabor Sajeta je v polnem zamahu. Letos so se domislili, kako bi pritegnili starejše. Zanje je vstop brezplačen. V petek se obeta vrhunec dogajanja s karizmatičnim posebnežem Markom Edwardom Smithom.

Na Sajeti z različnimi delavnicami  spodbujajo tudi otroško 
ustvarjalnost.
Na Sajeti z različnimi delavnicami spodbujajo tudi otroško ustvarjalnost.  

SOTOČJE > “Petkov večer predstavlja enega vrhuncev, ne le letošnje, pač pa zadnjih nekaj Sajetinih izdaj, saj bodo na oder stopili legendarni The Fall, ki jih bo v Tolmin pripeljal karizma tični posebnež Mark Edward Smith, o katerem se je v ponedeljek na Sotočju vrtel dokumentarni film. Letos so Mark & co izdali album Wise Ol' Man, ki ga bodo, med ostalim, predstavili tudi na Sotočju,“ je vnaprej navdušen organizator Sajete Janez Leban, Tudi ogrevanje pred koncertom britanske skupine pripada legendam, saj bo za uverturo v petkov večer nastopil bobnar in vodja legendarne krautrock zasedbe Guru Guru, Mani Neumeier, sledil pa mu bo duet Wattican Punk Ballet, ki v Tolmin prihaja iz Armenije.

Kreativni tabor Sajeta med drugim namenja veliko pozornost najmlajšim. Povezuje jih v kreativnih delavnicah, kjer znanje posredujejo na drugačen način, kot v šolah. Čeprav je na prvo mesto postavljena glasba, pa Sajeta povezuje tudi širok spekter ostale ustvarjalnosti; svoj prostor dobijo tudi film, multimedija, poezija, kiparstvo, performansi, ples, grafika ... Ključno pa je, da se tam vsi počutijo sproščeno, srkajo znanje in dobro muziko brez sprenevedanja.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano