Bob Dylan bo izdal trojni album s skladbami velikih ameriških glasbenikov

Kantavtor in nobelovec za literaturo Bob Dylan bo 31. marca izdal album Triplicate. Na trojnem albumu bo objavljenih 30 priredb skladb velikih ameriških glasbenikov, kot sta September of My Years Franka Sinatre in Day In, Day Out, ki jo je prepevala Billie Holiday, je poročal britanski The Guardian.

Bob Dylan Foto: Andraž Gombač
Bob Dylan Foto: Andraž Gombač

LONDON > Boba Dylana že dolgo navdušuje zgodovina in tradicija ameriške popularne glasbe. Na kompilaciji bodo v ospredju skladbe Sinatre in Billie Holiday, nekaj pa je tudi skladb, ki sta ju izvajala Tony Bennett in Etta James.

Poprej je Dylan že izdal albuma Shadows in the Night (2015) in Fallen Angels (2016), ki vključujeta nove različice skladb, ki jih je prepeval Sinatra.

V Minnesoti rojeni Dylan s pravim imenom Robert Allen Zimmerman je v svoji več kot 50-letni karieri z glasom, kitaro, klavirjem in ustno harmoniko raziskoval ameriško glasbeno tradicijo, od folka, bluesa, countryja do gospela, rock and rolla in rockabillyja, pa tudi irsko folk glasbo in jazz.

Lani je kantavtor prejel Nobelovo nagrado za literaturo. Po razglasitvi novice se je sprva zavil v molk. Kot je kasneje sporočil, je ob novici “ostal brez besed”. Tudi podelitve nagrade se “zaradi drugih obveznosti” ni udeležil.

Je pa švedski akademiji poslal svoj govor, v katerem je med drugim zapisal, da mu je v čast, da je bil kot kantavtor postavljen ob bok velikanom literature, ki jih tudi sam izjemno spoštuje, kot so Rudyard Kipling, George Bernard Shaw, Thomas Mann, Pearl Buck, Albert Camus in Ernest Hemingway.

Na podelitvi je njegovo pesem A Hard Rain's A-Gonna Fall zapela ameriška ikona rock glasbe Patti Smith.

STA


Najbolj brano