Biserno ogrlico je sklenil Rudi

Koprski glasbeni festival MAJa z biseri se je sinoči sklenil s koncertom Rudija Bučarja. Dvorana sv. Frančiška je bila tudi tokrat polna, vzdušje pa odlično.

Rudiju Bučarju je na “pomoč” priskočil tudi organizator 
festivala Iztok Novak Easy. Foto: Maja Pertič Gombač
Rudiju Bučarju je na “pomoč” priskočil tudi organizator festivala Iztok Novak Easy. Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Rudi Bučar se je s svojima spremljevalnima glasbenikoma Janezom Dovčem (harmonika) in Goranom Krmacem (tuba) v dobrih dveh urah sprehodil po širokem repertoarju svojega zadnjega albuma Kon'c ter prejšnjih Kapot in Kambiament. V goste je povabil tudi Frčafele, ki so mu pomagale zapeti zmagovalno z lanskega festivala MMS Sen znala jes.

Naključje je hotelo, da se je festival MAJa z biseri sklenil prav na dan mladosti, ki je tudi rojstni dan organizatorja Iztoka Novaka - Easyja. Rudi ga je sredi koncerta presenetil s povabilom na oder in z zdravico, nakar sta skupaj zapela Easyjevo (prav tako na lanskem festivalu MMS lansirano) Kar tako in z intimno izvedbo ganila občinstvo.

Drzna poteza Iztoka Novaka - Easyja, ki je v Koper pripeljal glasbeni jagodni izbor, kakršnega tukajšnje občinstvo doslej ni bilo pogosto deležno, se je izkazala za pravilno. Vsi štirje ponedeljkovi večeri v dvorani sv. Frančiška - pred Rudijem Bučarjem so bili v gosteh duo Pliš z gosti, Vesna Zornik s projektom Tango Apasionada ter Gal in Severa Gjurin - so bili odlično sprejeti, kar priča o lakoti po tovrstnih glasbenih doživetjih v Istri in torej po želji, da bi biserni festival postal tukajšnja stalnica. MPG


Najbolj brano