Batuje bodo nocoj preplavili ljubitelji rocka

Mladi iz Batuj so pripravili 12. izdajo glasbene prireditve Rock Batuje. Rockersko druženje v športnem parku bodo nocoj krojili Elvis Jackson, glavna zvezda pa bodo punk-rockerji s keltskim melosom Happy Ol' McWeasel. Obiskovalci Rock Batuj bodo prisluhnili tudi izvajalcu Giacomu Voliju, zasedbi Rodoljubac ter še neuveljavljeni zasedbi Neonate.

Rockersko druženje v športnem parku bodo nocoj krojili tudi 
Elvis Jackson. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Rockersko druženje v športnem parku bodo nocoj krojili tudi Elvis Jackson. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

AJDOVŠČINA > Zvezdniki letošnje izdaje Rock Batuje bodo Happy Ol' McWeasel. Njihovi začetki segajo v leto 2007, ko sta se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločila, da nadaljujeta glasbeno pot in priložnostno za dan Sv. Patrika slovenskemu občinstvu ponudita nekaj drugačnega. Osnova njihove glasbe so keltske tradicionalne pesmi, ki so jim dodali svoj pečat tudi z besedili.

V besedilih Happy Ol' McWeasel je zaznati veliko mero socialnega čuta in družbene kritike, ne pozabijo pa niti na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed. Zasedba ohranja tradicionalni keltski melos, ki je aranžiran v visokooktanskem in iskrenem uličnem punk-rocku.

Ljubiteljem koncertov na prostem ni potrebno posebej predstavljati skupine Elvis Jackson. Na Rock Batuje bodo ponudili zabavni, atraktivni punk rock in ska reggae ter metal v bolj zašiljeni punk rokerski različici.

Glede na lanske pozitivne odzive, organizatorji prireditve tudi letos pričakujejo nekaj tisoč slovenskih, pa tudi hrvaških in italijanskih ljubiteljev rocka.

Tudi letos bo na prizorišču možno kampirati, obiskovalci pa bodo med drugim lahko poskusili pivo RBB, ki je bilo narejeno posebej za letošnjo prireditev Rock Batuje 2016.

STA


Najbolj brano