Alice Cooper v Hali Tivoli tudi o aktualni predsedniški bitki

Alice Cooper je v nedeljo zvečer dodobra prepričal ne docela napolnjeno ljubljansko Halo Tivoli. Med izvajanjem uspešnic v značilnem izgledu in s pomočjo rekvizitov je spomnil na nekaj znanih glasbenikov, z mislijo Pink Floydov pripomnil, da “ne potrebujemo izobrazbe”, in ponazoril prihajajočo bitko med ameriškima predsedniškima kandidatoma.

Alice Cooper Foto: Wikipedia
Alice Cooper Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Koncert, ki ga je napovedal kot večer groze in črnih vdov, je, odet v črno ogrinjalo, začel z No More Mr. Nice Guy, nato pa v uri in pol brez predaha odpel kakšnih 20 znanih in manj znanih skladb. Pri tem so ga instrumentalno podprli štirje kitaristi, od njih ena kitaristka, in bobnar, vizualno zanj značilni odrski rekviziti, kot so giljotina, krvni madeži, lutke in pirotehnika, ter nekaj zamenjav odrskih oprav.

V prvem delu nastopa je ameriški glasbenik, ki je v rock'n'roll vnesel prvine grozljivk in znanstvene fantastike, med drugim sporočil, da so mu všeč Billion Dolar Babies in da “imamo pred sabo še dolgo pot”(Long Way To Go), poslušalce pa je najbolj razvnel z uspešnico Poison, ki so jo vsi po vrsti zabeležili tudi z mobilnimi telefoni.

V nadaljevanju je spomnil na Frankensteina (Feed My Frankenstein) in pri tem uprizoril svojo smrt, koncertne tone umiril z balado Only Woman Bleed, ki govori o zlorabah žensk v zakonskih razmerjih, ter si sposodil skladbo zasedbe MotörheadAce of Spades. Pesem, ki velja za himno britanske heavy metal skupine, je pospremil s projekcijo osmrtnic njenega lani preminulega pevca Iana Lemmyja Kilmistra ter nekdanjega bobnarja The WhoKeitha Moona, Davida Bowieja in Jimija Hendrixa.

Prvi slovenski nastop je zaključil s pesmijo School's Out, ki govori o koncu šole pred poletnimi počitnicami. Vanjo je vpletel še sporočilo pesmi legendarnih Pink FloydovAnother Brick In The Wall, da “ne potrebujemo nadzora misli”. Občinstvo, v katerem so bili tudi poslušalci iz bližnje tujine, ga je na oder priklicalo še enkrat, ko je ob pesmi Elected, oblečen v ameriško zastavo, ponazoril prihajajoči boj med najverjetnejšima kandidatoma za ameriškega predsednika Hillary Clinton in Donaldom Trumpom.

Alice Cooper je, sodeč po obrazih odhajajočih poslušalcev, prepričal. Slovenski par srednjih let z otrokoma, ki po lastnih navedbah veliko obiskuje koncerte v tujini, pa je organizatorjem priporočil, da bi se pri izvedbi tovrstnih dogodkov veljalo ozreti onkraj meja.

STA


Najbolj brano