Adonis in Psihomodo Pop odprla dva puljska festivala

Puljski mednarodni knjižni sejem Sa(n)jam knjige u Puli je v polnem pogonu! Sinoči je v nabito polnem Rdečem salonu Doma hrvaških braniteljev nastopil sloviti sirski pesnik Adonis, ki že dolgo živi in ustvarja v Parizu.

Puljski mednarodni knjižni sejem Sa(n)jam knjige u Puli je v 
polnem pogonu! Sinoči je v nabito polnem Rdečem salonu 
Doma hrvaških braniteljev nastopil sloviti sirski pesnik Adonis, ki že dolgo živi in ustvarja v Parizu. Foto: Andraž Gombač
Puljski mednarodni knjižni sejem Sa(n)jam knjige u Puli je v polnem pogonu! Sinoči je v nabito polnem Rdečem salonu Doma hrvaških braniteljev nastopil sloviti sirski pesnik Adonis, ki že dolgo živi in ustvarja v Parizu. Foto: Andraž Gombač

PULJ > Adonis velja za najpomembnejšega arabskega poeta 20. stoletja in enega najverjetnejših prihodnjih Nobelovih nagrajencev za literaturo. Puljsko občinstvo je 86-letnik očaral z bistroumnostjo in duhovitostjo ter mu razkril, v kaj najbolj verjame - v poezijo in ljubezen. Več o pogovoru z njim v ponedeljkovih Primorskih novicah.

Med potjo domov smo po naključju naleteli še na drug velik puljski dogodek - hrvaške legende Psihomodo Pop, ki jih že debela tri desetletja vodi gobčni Davor Gobac, so na trgu pri Zlatih vratih v središču mesta z brezplačnim koncertom odprle festival Rocktarata. Letos bo najmočnejši doslej, napovedujejo organizatorji. Oglašal se bo skozi ves december in gostil dolgo vrsto zanimivih glasbenikov. Med njimi bodo tudi Let 3 in Darko Rundek s svojim bendom.

AG


Najbolj brano