APZ UP zmagal na tekmovanju v Črni gori

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem je konec tedna pod vodstvom Mirka Ferlana zmagal na 1. mednarodnem zborovskem tekmovanju v Herceg Novem v Črni gori. Tekmovalo je pet zasedb iz Srbije, Hrvaške, Črne gore in Slovenije v mladinski in odrasli kategoriji. Primorski zbor se je predstavil v kategoriji mladinskih zborov.slo

Zmaga APZ UP v Črni gori je nov uspeh za študentski zbor v 
njegovem enajstem letu delovanja. Mlade pevce od lani 
umetniško usmerja Mirko Ferlan, pred tem jih je deset let 
vodil skladatelj in dirigent Ambrož Čopi.
Zmaga APZ UP v Črni gori je nov uspeh za študentski zbor v njegovem enajstem letu delovanja. Mlade pevce od lani umetniško usmerja Mirko Ferlan, pred tem jih je deset let vodil skladatelj in dirigent Ambrož Čopi.  

HERCEG NOVI > Iz Črne gore se je zbor, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), vrnil s priznanjem za prvo mesto med mladinskimi zbori in priznanjem za absolutno prvo mesto med vsemi tekmovalnimi zasedbami, so sporočili iz ŠOUP.

Primorski pevci so na tekmovanju poustvarili tako sakralne in posvetne kot ljudske pesmi iz renesanse ter 20. in 21. stoletja.

Zmaga v Črni gori je nov uspeh za študentski zbor v njegovem enajstem letu delovanja. Mlade pevce od lani umetniško usmerja Mirko Ferlan, pred tem jih je deset let vodil skladatelj in dirigent Ambrož Čopi. Pod njihovim vodstvom je bil zbor opažen tako na državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru kot na več mednarodnih tekmovanjih, na katerih je dosegel prva mesta. Leta 2009 je kot finalist nastopil na tekmovanju za Veliko nagrado Evrope v zborovskem petju v francoskem Toursu.

STA


Najbolj brano