21. Mladifest odprl svoja vrata

Glasno, kulturno in družbenokritično. Tak je bil prvi vikend Mladifesta, festivala, ki že 21. zapovrstjo prebuja kraško prestolnico.

Tudi Kraševci imajo vse, kar imajo veliki, tudi žensko rock skupino S.H.I.T.
Tudi Kraševci imajo vse, kar imajo veliki, tudi žensko rock skupino S.H.I.T. 

SEŽANA > “Mladifest je priložnost, da mladi Sežani in širši okolici predstavimo tiste ideje, ki se nam zdijo vredne pozornosti in s tem spodbujamo alternativno sceno na Krasu,” je povedal Saša Kralj, predsednik Kluba študentov Sežana. Mlada ekipa s številčno podporo dijaške sekcije je sicer ob pomoči starejših kolegov, poleg kluba se pod 16 dnevnim festivalom podpisujeta tudi Kosovelov dom in Mladinski center Podlaga, zakorakala v prvi teden programsko bogatega festivala.

“Nov pogled, nove sile nas gotovo bogatijo, predvsem pa je tokratni Mladifest bolj družbeno kritičen,” je povedala Nina Ukmar.

Petkov otvoritveni dan je odprla debata s poslanci o zakonu o visokem šolstvu, sledila je predstava skupine Vertigo in nastop Jazz Punt Big Band. Sobotni večer je prinesel koncert Domorodcev, kjer so se predstavile kraške, domorodne skupine: Exposed Concrete, Once Was Never, Perfect Strangers, Red Rocket, S.H.I.T (Stupid Human in the Ank) in KaVo. “Ne gre le za šest različnih skupin, ampak tudi šest različnih žanrov in šest različnih vrst občinstva, zato so bili Domorodci eden vrhuncev letošnjega festivala,” je povedala Urška Milač iz Mladinskega centra Podlaga. “Odlično vzdušje. Pozdravljamo odločitev organizatorjev, da so na kup zbrali mlade domače skupine. Ne le, da je to dobra priložnost, da se predstavimo domačemu okolju, ampak tudi, da pričnemo med seboj sodelovati,” je po koncu povedal Miloš Mihajlović, pevec skupine Once Was Never, ki je Sežano prebudila z metalskimi ritmi.

Organizatorji vabijo, da se obiskovalci pridružijo kateremu od številnih kulturnih, športnih, izobraževalnih in zabavnih dogodkih, ki bodo vse do 18. julija potekali v Sežani. Mladifest se bo zaključil s tradicionalno Wkrwglco, na kateri bodo nastopili Elvis Jackson, Moveknowledgement, The Indicals, Koala Voice in Reverend Haze.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano