“S filmom smo želeli olajšati depresivno vzdušje v naši državi”

V slovenskih kinematografih je od danes na sporedu celovečerni film režiserja Janeza Burgerja z naslovom Avtošola. "S filmom smo želeli olajšati depresivno vzdušje v naši državi, in sicer tako, da se iz njega delamo norca," je dejal Burger. Obljublja nedepresivno komedijo s tajkunsko zgodbo.

V slovenskih kinematografih je od danes na sporedu celovečerni film režiserja Janeza Burgerja z naslovom Avtošola. Foto: Andraž Gombač
V slovenskih kinematografih je od danes na sporedu celovečerni film režiserja Janeza Burgerja z naslovom Avtošola. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Film je narejen kot komedija, ki na lahkoten način obravnava težke teme, ki so po Burgerjevih besedah "v današnjem času, ko vsak dan nekoga zaprejo in koga izpustijo, zelo aktualne".

V glavnih vlogah igrajo Gregor Čušin, Maruša Majer, Matjaž Tribušon, Vesna Pernarčič, Vlado Novak in Ivo Ban. Ob njih pa še Vladimir Vlaškalić, Gregor Zorc in Luka Cimprič.

Film, za katerega sta scenarij napisala Burger in Ana Lasić, vsebuje zgodbo iz sodobnega življenja. Novopečeni tajkun Robert (Matjaž Tribušon) se hoče polastiti zemljišča, na katerem stoji avtošola in tam zgraditi sodobni nakupovalni center. Pri tem mu delata težave le inštruktor Jože (Čušin) in Robertova hči Lija (Maruša Majer), ki se hoče v avtošoli navkljub očetovi prepovedi naučiti voziti avto.

Ob napetem dogajanju iz brezobzirnega sveta pa zgodba ponuja tudi vrsto toplih in zanimivih medčloveških razmerij, v katerih se izrisuje množica prizorov iz vsakdana. Do konca filma se odpira dilema, ali bo v zgodbi zmagalo dobro ali zlo, se približujemo boljšemu ali še slabšemu svetu ter ali so akcije glavnega inštruktorja Jožeta, lastnika avtošole Petra (Gregor Zorc) in Lijino zavezništvo dovolj močne, da premagajo brezobzirno ravnanje tajkuna Roberta, so sporočili iz distribucijske hiše Cenexx.

Avtor glasbe je Drago Ivanuša, fotografija je delo Jureta Černeca, montaža Miloša Kaluseka, maska Anžeta Koširja, oblikovanje zvoka Roberta Sršena. Pod kostumografijo se podpisuje Jerneja Jambrel, pod scenografijo pa Vasja Kokalj.

STA


Najbolj brano