“Manu Chao je vse, kar si o njem predstavljate” (foto)

“Manu Chao je vse, kar si o njem predstavljate.” Tako nam je po koncertu v Kopru zatrdila Lenka iz Ljubljane, ki je z njim lani preživela devet dni na evropski turneji.

Manu Chao v zaodrju z oboževalci. Foto: Maja Pertič Gombač
Manu Chao v zaodrju z oboževalci. Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > “Ganljivo lep odnos ima do ljudi in sveta. Je neverjetno dober človek in enako velja, za njegovo ekipo in glasbenike.” Enako sta potrdila spremljevalna trobilca, Italijana Gianluca Ria in Gabriele Blandini: “O njem ima vsak svojo fantazijo, a je preprost, dober človek.” A vse, kar zadnja leta Manu Chao pove, pove z glasbo (z mediji že dolgo ne komunicira) in občasno na svojem facebook profilu, kjer je nazadnje javno podprl Grško ljudstvo in njihovo referendumsko odločitev.

Tudi v Kopru jim je posvetil pesem Rumba de Barcelona, tistim, ki so pustili življenje in upanje v morju pri Lampedusi pa je poklonil eno svojih najuspešnejših Clandestino. V dobrih dveh urah koncerta je neutrudno nizal znane, tudi precej predelane uspešnice, ter novejše, kakršna je Politik Kills. Manu je navdušil občinstvo (po uradnih podatkih prireditelja, naj bi se zbralo okoli 4000 poslušalcev), ki je v Koper prišlo zlasti iz bližnje Italije in Hrvaške, Koper pa poživil do zgodnjih jutranjih ur, ko smo se v zaodrju uspeli srečati z njim. Kaj nam je obljubil, pa izveste v tiskani izdaji ... Prvi vtis lahko zgolj potrdi uvodne misli; ganljivo prijazen zvezdnik, ki ne želi govoriti z mediji, ampak z ljudmi.

MAJA PERTIČ GOMBAČ


Najbolj brano