Zvabil jo je k sebi in ji izpulil torbico iz rok

Sinoči malo po 19. uri je v podhodu garažne hiše v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici neznanec pretental 59-letno žensko. S pretvarjanjem, da potrebuje pomoč, jo je pritegnil v svojo bližino, nato pa ji je iz rok izpulil torbico.

V prvem poskusu je kradljivcu torbic uspelo, v drugem pa ne. 
Fotografija je simbolična.
V prvem poskusu je kradljivcu torbic uspelo, v drugem pa ne. Fotografija je simbolična. 

NOVA GORICA > Tat je nato stekel proti središču Nove Gorice (v smeri Bevkovega trga) in izginil neznano kam. Policisti ga še niso uspeli izslediti. Moški je višje postave, nosil je temnejša oblačila s kapuco.

Dobro uro pozneje, ob 20.19 so novogoriške policiste obvestili o poskusu druge drzne tatvine v središču mesta. V tem primeru je neznani storilec hodil po pločniku na Kidričevi ulici (iz smeri Trubarjeve ulice proti Erjavčevi ulici) in med hojo skušal 22-letnici, ki je stala na pločniku, iz roke skušal iztrgati torbico in nakupovalno vrečko, vendar mu to ni uspelo in je zbežal. Tudi tega nepridiprava so očividci opisali kot visokoraslega moškega v temnih oblačilih s kapuco na glavi.

Vse morebitne očividce obeh dogodkov policisti pozivajo, naj pokličejo na Policijsko postajo Nova Gorica na številko (05)303-44-00, na 113 ali na anonimni telefon policije 080-12-00 oziroma pišejo na elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si.

Spletno uredništvo


Najbolj brano