Znanemu kraškemu prestopniku Matjažu Trampužu 1900 evrov kazni

Kljub temu, da je reševal avto, so policisti Matjažu Trampužu zasegli črn BMW italijanskih registrskih oznak, s katerim je pred dobrim tednom bežal pred njimi. Na novogoriški policijski upravi so nam pojasnili še, da so Trampužu napisali za 1900 evrov kazni, preiskava okoliščin dogodka pa še vedno poteka.

Matjaž Trampuž Foto: Danijel Cek
Matjaž Trampuž Foto: Danijel Cek

NOVA GORICA > V začetku prejšnjega tedna smo v našem časniku razkrili, da se je neznani voznik črnega BMW-ja italijanskih oznak, ki je brezglavo bežal pred policisti od Manč do Čehovinov in Nove vasi, sam zglasil pri policistih in priznal, da je avto vozil on. Šlo je za znanega kraškega prestopnika, 39-letnega Matjaža Trampuža, kar nam je tudi sam potrdil. Priznal je, da je bežal zato, ker ni imel izpita, avto, s katerim se je vozil, pa je bil prijateljev.

Na novogoriški policijski upravi smo se zato pozanimali, kako je z omenjenim primerom. Tiskovni predstavnik Dean Božnik nam je pojasnil, da novogoriški prometni policisti še vedno preiskujejo vse okoliščine dogodka, zato preiskava še ni končana. Potrdil pa je, da so vozilo BMW 525 tds po zakonu o kazenskem postopku zasegli. Vozila torej niso zasegli, ker bi naj bi ga Trampuž vozil brez izpita, ampak ker je z njim vozil nevarno.

Zdaj je tudi že znano, da bodo Trampuža kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu. Za dejanje mu grozi denarna kazen ali zaporna kazen do treh let. Zaradi kršitev več cestnoprometnih predpisov so mu izrekli tudi kazen v višini 1900 evrov. “Drugih podrobnosti vam v tej fazi predkazenskega postopka ne moremo posredovati,” je sklenil Božnik. DC


Najbolj brano