Znajo stopiti skupaj

Prvič po ukinitvi postojnske policijske uprave oziroma združitvi s koprsko upravo so policisti svoj praznik, dan policije, proslavili v Postojni. Direktor koprske policijske uprave Danimir Rebec je ob tem ugotovil, da se varnostne razmere na tem območju niso poslabšale, kot se je to sicer poskušalo prikazati v javnosti.

Zlati ščit je direktor PU Koper Danimir Rebec (desno) letos 
podelil Neviju Božiču (med njima je Srečko Jarc, direktor 
uprave uniformirane policije) Foto: Pu Koper
Zlati ščit je direktor PU Koper Danimir Rebec (desno) letos podelil Neviju Božiču (med njima je Srečko Jarc, direktor uprave uniformirane policije) Foto: Pu Koper

POSTOJNA > Varnostne razmere so na celotnem območju koprske policijske uprave zelo dobre, je poudaril direktor Danimir Rebec. “Res je, da se v zadnjih letih srečujemo tako s pomanjkanje finančnih sredstev za svoje delo kot tudi s pomanjkanjem policistov,” je priznal Rebec in dodal, da policisti od države pričakujejo, da bo vendarle poskrbela za njihovo nemoteno delo, saj zategovanje pasu ne pelje nikamor. Kljub razmeram v policiji pa še vedno znajo stopiti skupaj in zagotavljati varno okolje.

Rebec je med drugim poudaril, da je preiskanost kaznivih dejanj v zadnjem obdobju na njihovem območju na zavidljivi ravni (več kot 60-odstotna), in to kljub pritiskom kriminalnih združb na meje in večjemu številu kaznivih dejanj. Ob prazniku policije se je vsem sodelavcem zahvalil za trud, pripadnost in vztrajnost.

Na prireditvi so podelili tudi priznanja policije. Zlati ščit je dobil kriminalist Nevij Božič, ki je v policijskih vrstah od leta 1982. V zadnjih letih je vodil več odmevnih operativnih kombinacij, uspešen pa je tudi kot policijski pogajalec v raznih kriznih situacijah. Bronasti znak policije za sodelovanje so letos namenili Deanu Semoliču. Februarja je policiste opozoril na sumljivo dogajanje v izolski poslovalnici NLB, kjer sta vpila italijanska roparja. Izolska policista Tedej Sušelj in Tine Rubin, ki sta roparja prijela, pa sta pred dnevi dobila znak za hrabro dejanje.SP


Najbolj brano