Zmikavt prosil za “popust”

Na koprskem okrožnem sodišču so pred dnevi obsodili 28-letnega Ljubljančana Gregorja Š., ki je avgusta iz koprskega Planeta Tuš skupaj s partnerko ukradel za skoraj 3000 evrov oblačil. Tožilki je tarnal nad svojim zdravjem in prosil za nižjo kazen. V priporu je že od sredine avgusta, za rešetkami pa bo najverjetneje ostal še prihodnji mesec.

Tatinski par je poleti kradel v treh trgovinah v pritličju koprskega Planeta Tuš. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tatinski par je poleti kradel v treh trgovinah v pritličju koprskega Planeta Tuš. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Sedem mesecev zaporne kazni je namreč znašala ponudba tožilstva v zameno za njegovo priznanje in 28-letni Gregor Š. iz Ljubljane je dejanje na koncu tudi priznal. Brez sojenja ga je tako sodnik Matevž Gros obsodil na sedem mesecev zapora, kar pomeni, da bo lahko po dveh tretjinah prestane kazni že zaprosil za predčasni odpust. Ker je v priporu že od 12. avgusta, to lahko stori že proti koncu prihodnjega meseca.

Obsojeni Ljubljančan je v priporu koprskega zapora končal sredi avgusta, ko ga je policija zahvaljujoč hitremu obveščanju le nekaj ur po dogodku prijela in v njegovem avtu našla ves plen iz koprskih trgovin. Pred tem so policisti ujeli tudi njegovo pomočnico, 26-letno Nino P. iz Škofljice, ki jim je povedala, da sta delovala skupaj. Po zaslišanju so jo izpustili na prostost (njej bodo sodili v kratkem), Ljubljančana pa odpeljali v pripor. Izvenobravnavni senat ga je nato spustil v hišni pripor, od koder se ne bi smel premakniti nikamor, pa je spet odkorakal v trgovino, kjer ga je med krajo zalotil varnostnik. Zato je spet končal v pravem priporu.

Tatinski par je svoj pohod začel v trgovini H&M, v kateri sta se zadrževala pičlih 21 minut. V tem času sta v voziček zmetala 57 kavbojk znamke skinny v skupni vrednosti 2258 evrov, skozi izhod je nato najprej z vozičkom zapeljal Gregor Š., kmalu za njim pa je trgovino zapustila še Nina P. Prodajalke naj bi zaslišale le kratek pisk alarma, vendar naj ne bi imele časa raziskati, kaj je zapiskalo. Tatova sta medtem kavbojke odpeljala v Ninin avto in se vrnila v drugo trgovino.

Tokrat sta izbrala trgovino New Yorker, v kateri sta se zadržala 25 minut. Tam sta zamenjala vlogi, trgovino je najprej zapustil on, nato pa s polnim vozičkom ukradenih oblačil še ona. Iz New Yorkerja sta odnesla deset kavbojk, štiri črne ženske obleke, vojaške kratke hlače, moške kratke hlače, črno ruto, štiri moške majice smog in črne superge v skupni vrednosti 537 evrov. Tudi v tej trgovini prodajalke niso opazile ničesar, so pa v eni od trenirk našle večje število magnetnih varoval, kar pomeni, da sta jih pred izhodom iz trgovine snela z oblek.

Na koncu sta se še štiri minute pomudila v trgovini Mass, od koder sta ukradla le 18 evrov vredne japonke. Kamere so nato posnele, kako je Nina na parkirišču Gregorju nekaj potisnila v roko. Policisti so kasneje ugotovili, da je bil ključ njenega avtomobila, s katerim se je odpeljal. Ona se je za njim odpravila peš in se z njim srečala na dogovorjenem mestu.

Sicer pa je bil Ljubljančan že večkrat obtožen in obsojen za tatvine, vendar vselej na pogojne kazni. V času, ko je skupaj s partnerko kradel v Kopru, je bil celo na preizkusni dobi ene od pogojnih kazni, ko bi moral paziti kaj počne, sicer bi mu sodišče lahko preklicalo pogojno kazen in ga poslalo za rešetke. Kljub temu je na sojenju potarnal, da ima psihične težave, po skoku s tretjega nadstropja stavbe mariborske forenzične psihiatrije, ko naj bi se poskušal ubiti, pa hodi s pomočjo bergel.

DANIJEL CEK


Najbolj brano