Ženo je umoril med spanjem

Mariborski policisti so končali preiskavo nasilne smrti 48-letne ženske v Limbušu. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja umora so v ponedeljek odvzeli prostost 45-letnemu možu pokojne in ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zoper njega odredil pridržanje, danes pa po zaslišanju pripor.

MARIBOR > Kriminalisti so ugotovili, da je osumljenec 48-letnico umoril v noči s četrtka na petek, in sicer okoli polnoči, ko je ta ležala oziroma spala v postelji, v dnevni sobi stanovanjske hiše. Ženo je napadel z manjšo sekiro, z njenim topim delom pa jo je večkrat udaril po glavi. Dejanje je storil v času, ko sta otroka spala vsak v svoji sobi in dejanju nista bila priča, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Policija je truplo pokojne našla v petek dopoldne. Po poročanju medijev je bila žrtev nekdanja ravnateljica mariborske waldorfske šole Alenka Elena Begant.

Po dejanju je otrokoma napisal poslovilno pismo, nato pa se je z avtomobilom odpeljal k Dravi v Limbušu, kjer je s skokom v reko skušal storiti samomor. Iz vode mu je pomagal ribič, ki je o tem obvestil reševalce, ti pa so ga odpeljali v mariborski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju.

Za kaznivo dejanje umora, ki je bilo po ugotovitvah policije storjeno iz ljubosumja, je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

STA


Najbolj brano