Že četrti rop nočnega receptorja

Včeraj zjutraj je dvojica roparjev “udarila” na Bernardinu. Nočnemu receptorju v hotelu Histrion sta zamaskirana moška zagrozila z orožjem in nato v neznano izginila z železnim sefom, v katerem naj bi bil večji znesek gotovine. Policisti in kriminalisti so včeraj roparja še iskali. V nekaj mesecih je bil to že četrti rop receptorja v istrskih hotelih. Storilcev policisti še niso odkrili.

Včeraj zjutraj sta oborožena in zamaskirana roparja iz recepcije hotela Histrion odnesla kovinski sef, v katerem naj bi 
bilo več kot 10.000 evrov. Foto: Danijel Cek
Včeraj zjutraj sta oborožena in zamaskirana roparja iz recepcije hotela Histrion odnesla kovinski sef, v katerem naj bi bilo več kot 10.000 evrov. Foto: Danijel Cek

BERNARDIN > Včeraj dopoldne je bil v hotelski recepciji hotela Histrion na Bernardinu običajen hotelski vrvež. V hotel je ravno prispela skupina avstrijskih turistov in prav nič ni bilo slutiti, da je bilo nekaj ur pred tem v recepciji precej dramatično.

Skozi dvojna steklena vrata sta okoli 4.15 vstopila zamaskirana moška in od nočnega receptorja, ki je bil takrat sam v recepciji, terjala denar. Eden od roparjev je bil po vsej verjetnosti oborožen in naj bi v rokah držal pištolo, oba pa sta imela zakrita obraza. V recepciji sta pograbila železen sef in zbežala v neznano. Policisti so zjutraj na cestah v Istri postavili več blokadnih točk in pregledovali avtomobile, a včeraj popoldne storilcev še niso izsledili. Policisti vse, ki bi včeraj zgodaj zjutraj v bližini Bernardina opazili sumljiva moška ali neobičajno dogajanje, pozivajo, da jim to sporočijo.

Petra Zabukovec Baruca iz Bernardin Groupa je potrdila, da se je rop zgodil v hotelu Histrion, ki sodi pod njihovo okrilje. “Z varnostnega vidika ni imel neposrednega vpliva na goste in zaposlene,” je pojasnila in dodala, da zaradi interesa policijske preiskave drugih podrobnosti o dogodku ne morejo razkriti.

Večina hotelskih gostov, ki so jih imeli v hotelu Histrion med šolskimi počitnicami, je odšla že v nedeljo dopoldne, včeraj zjutraj jih je bilo v hotelu približno sto, a zaradi zgodnje jutranje ure rop ni zmotil gostov. Po neuradnih namigih naj bi roparja v sefu odnesla več kot 10.000 evrov.

Včerajšnji rop nočnega receptorja je že četrti rop v nekaj mesecih, ki so se v Istri zgodili po podobnem scenariju. V začetku septembra je zamaskiran mlajši moški vstopil v recepcijo Grand hotela na Bernardinu. Tudi takrat je nočnega receptorja presenetil okoli četrte ure zjutraj. Zagrozil mu je s pištolo, nato pa odnesel priročni blagajni, v katerih je bila, kot smo poročali takrat, manjša vsota denarja, menda le nekaj sto evrov.

Sredi junija je prav tako okoli štirih zjutraj zamaskiran ropar okradel receptorja hotela v Žusterni. S pištolo mu je zagrozil, da ga bo ubil, če mu ne bo dal denarja. Nato se je v neznano izgubil s plenom, vrednim približno 10.000 evrov. Sredi julija sta malo pred peto uro zjutraj neznanca z zakritima obrazoma oropala receptorja v lucijskem hotelu Marita. V začetku avgusta pa je v enem od piranskih hotelov zamaskirani neznanec ukradel denar iz sefa.

Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave, je pojasnila, da rope hotelskih receptorjev še preiskujejo. Petra Zabukovec Baruca pa nam je povedala, da so že po septembrskem ropu za zaposlene pripravili dodatno usposabljanje oziroma izobraževanje z vidika varnosti v stikih z gosti.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano