Zdrsnil je v smrt

Oster desni ovinek med Ilirsko Bistrico in Šembijami je bil v soboto usoden za 31-letnega motorista iz okolice Postojne. Zaradi prevelike hitrosti je zdrsnil pod traktor in se z motorjem vred zagozdil pod njim.

Za 31-letnega motorista je bilo trčenje s traktorjem usodno Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Za 31-letnega motorista je bilo trčenje s traktorjem usodno Foto: Pgd Ilirska Bistrica

ILIRSKA BISTRICA> Tragična nesreča se je zgodila v soboto ob 17.20 na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami. 31-letni državljan Bosne in Hercegovine z bivališčem v okolici Postojne je vozil svojo tisoč kubično hondo CBR proti Šembijam in pripeljal v oster desni ovinek, iz katerega vodi makadamska pot proti Topolcu.

Usodni ovinek je eden najnevarnejših ovinkov na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami, na kateri prirejajo tudi avtomobilistično gorsko hitrostno dirko. Prav zaradi dirke so ovinek obdali z dvojno odbojno ograjo, v njem pa se je tudi med dirko zgodilo že nekaj nesreč. Pred leti je prav v tem ovinku umrl tudi motorist, ki se je vračal s srečanja motoristov na Bistriškem. Ovinek je nevaren, ker s spodnje strani do njega vodi ravni del ceste, v ovinku pa nato cesta zavije ostro v desno.

Očitno je nesrečni motorist spregledal, da se približuje ostremu ovinku, ali pa je precenil zmogljivosti svojega motorja. Zaradi prevelike hitrosti je namreč sredi ovinka zdrsnil na nasprotni vozni pas, po katerem se je v tistem trenutku s traktorjem znamke IMT navzdol pripeljal 64-letni voznik iz okolice Pivke. Motorist je z motorjem vred zdrsnil naravnost pod traktor in se zagozdil pod njim.

Na kraj so nemudoma prihiteli bistriški policisti, reševalci in gasilci, ki pa 31-letniku žal niso mogli več pomagati. Zaradi silovitega udarca naj bi mu čelado snelo z glave, poškodbe glave pa naj bi bile tako hude, da je umrl v trenutku.

Da so ga lahko izvlekli izpod traktorja, so morali gasilci z dvigalom dvigniti prednji del, žal pa je lahko dežurni zdravnik ugotovil le motoristovo smrt. Koprski prometni policisti, ki so vodili postopek, so o nesreči obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in tožilca, zdravnik pa je odredil obdukcijo. Kot uradni vzrok nesreče so navedli vožnjo z neprilagojeno hitrostjo.

DANIJEL CEK


Najbolj brano