Zbežali, takoj ko so zagledali policiste

Policisti so malo pred 14. uro pod Koštabono opazili vozilo, iz katerega so tri osebe zbežale takoj, ko so videle policiste. Malo kasneje so prijeli voznika, 46-letnega Koprčana, ob 16. uri pa še 32-letno in 36-letnega državljana Albanije, ki sta v Slovenijo vstopila ilegalno na območju Briča.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Zoper državljana Slovenije bodo podali kazensko ovadbo. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora do pet let ali denarna kazen. Tujca bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Odnesel gorivo

Včeraj ob 12.30 je moški, star med 25 in 30 let, visok 180 centimetrov, na bencinskem servisu v Izoli v dve posodi natočil 48 litrov dizelskega goriva in peš odšel stran, ne da bi plačal gorivo. Podjetje je oškodoval za 58 evrov.

22-letniku izrekli ukrep prepovedi približevanja

Včeraj so policisti na Tolminskem obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so tolminski policisti 22-letniku izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju in o tem obvestili pristojne institucije. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev 22-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

10-letna deklica se je poškodovala na smučišču Cerkno

Včeraj zgodaj popoldne so policiste obvestili o nesreči na smučišču Cerkno, kjer se je okoli poldneva poškodovala 10-letna smučarka. Ta je hodila v skupini otrok pod spremstvom njihovih učiteljev po dovozni poti iz smeri proge Grič proti stari restavraciji (koči) in pri tem padla ter utrpela udarec v hrbet (sum poškodbe hrbtenice). Na kraju ji je zdravniško pomoč nudil zdravnik iz Zdravstvene postaje Cerkno, nato pa so poškodovano mlajšo smučarko s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so v zvezi z omenjenim dogodkom tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestilo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčil med vzvratno vožnjo

Včeraj popoldne so policisti v Ajdovščini obravnavali manjšo prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 77-letni voznik pri vzvratni vožnji trčil v drugo stoječe osebno vozilo. Ajdovski policisti so mu izdali plačilni nalog.

Vlomil v avtomate

Včeraj zjutraj je bila policija obveščena, da je neznanec vlomil v štiri avtomate za prodajo napitkov v eni od večjih ustanov v Šempetru pri Gorici. Policisti so na kraju ugotovili, da je nepridiprav med vikendom z orodjem vlomil v omenjene avtomate za prodajo toplih napitkov in lastniku povzročil za 320 evrov škode. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo.

Izginil prikazovalnik hitrosti

Včeraj so idrijske policiste obvestilo o tatvini prikazovalnika hitrosti v naselju Cerkno, vrednega približno 3000 evrov. Nameščen je bil na stebru na Gorenjski cesti in je meril hitrost ob vstopu v Cerkno iz smeri vasi Kladje. Idrijski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Nepravilni premik

Včeraj ob 14.44 so policiste obvestili o manjši prometni nesreči zaradi nepravilnega premika z vozilom v Rožni Dolini pri Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi voznici avtomobilov, stari 64 in 21 let. Policisti so 64-letni voznici avtomobila - povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

NR


Najbolj brano