Zaspal je kar na cesti

Po zaslugi nemških državljanov, ki so ga varovali s trikotniki in lastnimi avti, je 34-letni brezdomec, ki se potika po Kopru, še vedno živ. V petek ob pol enajstih zvečer se je, močno pijan, preprosto ulegel in zaspal na uvozu štiripasovnice v Kopru.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

KOPER > Avantura 34-letnega brezdomca, državljana Slovenije, ki se zadnjih nekaj let potika po Kopru, se je v petek ob pol enajstih zvečer srečno končala. Kakšno minuto prej je očitno pripešačil do uvoza na štiripasovnico pri Slavčku in se preprosto ulegel na štiripasovnico.

Koliko voznikov ga je obšlo z vozili, policisti niso ugotovili, na njegovo srečo pa ga je na tleh opazil nemški državljan, ustavil avto in ga zavaroval z lučmi ter varnostnim trikotnikom. Varovanju zaspanega moškega na asfaltu štiripasovnice se je nato pridružil še drugi nemški državljan, medtem pa sta skupaj poklicala policiste.

Ti so prihiteli na uvoz in ugotovili, da je močno pijan 34-letnik preprosto legel k počitku. Ob ukazu policista, naj vstane in se umakne z avtoceste, je sicer res vstal, nato pa se je premislil in se spet ulegel. Ves čas je preklinjal in se nedostojno vedel do policista.

Policista sta mu spet ukazala, naj se umakne, takrat pa je zaspani moški naglo skočil pokonci proti policistu, da bi ga odrinil. Policist je uporabil strokovni prijem, ga podrl na tla in vklenil. Nato so ga posedli v službeno vozilo in ga odpeljali na policijsko postajo.

DC


Najbolj brano