Iz hiše ukradli zlatnino, vredno 7000 evrov

V petek je v Kopru nekdo vlomil v hišo, od koder je odnesel zlatnino, v vrednosti približno 7000 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

PRIMORSKA > V petek popoldne so policijo obvestili, da je občan opazil tri osebe okoli kontejnerja in tovornega vozila za pivnico v Kopru. Na kontejnerju je bila poškodovana ključavnica. Policisti so po opisu oseb hitro zatem prijeli 24-letnega večkratnega storilca kaznivih dejanj iz slovenske Istre, zatem pa še 23-letnega Postojnčana in 17-letno Koprčanko. Policisti so v postopku ugotovili tudi, da imajo na vozilu ukradene registrske tablice. Odvzeli so jim prostost in jih zaslišali. Sledi jim kazenska ovadba.

Iz stanovanja odnesel računalnik

V Kopru je v petek nekdo vstopil skozi na pol odprto okno v stanovanje, od koder je ukradel prenosni računalnik znamke asus, vreden 550 evrov.

Na mejni prehod s ponarejenimi dokumenti

V soboto zjutraj je na mejni prehod Starod pripotoval 30-letni državljan Albanije. Pri pregledu so policisti pri njem našli ponarejene dokumente (vozniško dovoljenje, osebno izkaznico in bančno kartico). Dokumente so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Po avtocesti brez registrskih tablic

V soboto ob 7.55 je policiste občan obvestil, da po avtocesti Postojna-Razdrto vozi starejši rdeč osebni avto, ki nima registrskih tablic. Policisti so vozilo ustavili na Črnem Kalu. Ugotovili so, da so 51-letnemu državljanu Madžarske policisti odvzeli registrske tablice že dan prej, ker mu je potekla registracija. Ugotovili so tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje neregistriranega osebnega avtomobila, brez vozniškega dovoljenja in neupoštevanje odredbe policista.

Odklonil je preizskus alkoholiziranosti, pa tudi strokovni pregled

V nedeljo ob 5.25 so policisti prejeli obvestilo, da je neki moški pri Dekanih razbijal, zvijal prometne znake, s kraja pa naj bi se odpeljal z avtomobilom fiat punto proti Bertokom. Policisti so v Bertokih izsledili 27-letnega Koprčana. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Ob 5.40 so mu odredili pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog. Pri kontroli relacije niso opazili poškodovanih prometnih znakov.

Ukradli kolo z motorjem

V Kopru je nekdo v nedeljo na Destradijevem trgu ukradel zaklenjeno kolo z motorjem, znamke piaggio, tip NRG MC3 50, z nameščeno registrsko tablico KPP2-923. V kolesu z motorjem je bila pod sedežem spravljena čelada črne barve z oranžnim napisom. Lastnik je oškodovan za 490 evrov.

NR


Najbolj brano