Zasegli so jima ekstazi

Policisti so med poostrenim nadzorom pred izolsko diskoteko v noči na soboto zasegli več tabletk ekstazija. Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami bodo ovadili komaj polnoletnega Italijana in 33-letnega Gorenjca.

V noči na soboto so izolski policisti zasegli pred diskoteko 
zasegli več kot 80 tabletk ekstazija. Foto: Pu Nova Gorica
V noči na soboto so izolski policisti zasegli pred diskoteko zasegli več kot 80 tabletk ekstazija. Foto: Pu Nova Gorica

IZOLA, PIRAN > Dogajanje pred izolsko diskoteko Gavioli so v noči na soboto spremljali tudi izolski policisti. Obravnavali so dve kaznivi dejanji in več prekrškov, povezanih s prepovedano drogo. Najprej so podrobno preverili 18-letnega italijanskega državljana in mu zasegli 31 tablet ekstazija, nato pa še 33-letnega Gorenjca. Pri njemu so našli 53 tabletk ekstazija. Prepovedane tabletke so obema zasegli, pri Gorenjcu pa so opravili še hišno preiskavo. Oba bodo ovadili zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zaradi posedovanja manjših količin konoplje in ekstazija pa so proti trem ljudem (med njimi sta bila dva tujca) uvedli prekrškovni postopek.

Piranski policisti pa so imeli v noči na soboto v postopku najstnika, doma iz okolice Lucije. Policisti so ustavili avto, v katerem sta se peljala kot sopotnika. Policist je opazil, da je 17-letnik, ki je sedel na zadnjem sedežu, nekaj skril v hlače, zato je z njim opravil osebni pregled. Našel je približno dva grama posušenih delcev rastlin. Med postopkom pa se je še upiral, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva. Druga sopotnica, stara 18 let, pa je policistom izročila mlinček, na katerem so bili sledovi posušenih rastlinskih delcev. Po opravljeni analizi bodo proti obema uvedli hitri postopek, proti 17-letniku pa zaradi upiranja še plačilni nalog.

SP


Najbolj brano