Zasegli drogo, orožje in denar

Kriminalisti so v petek pred preiskovalnega sodnika privedli deset osumljencev, ki so jih v preteklih dneh prijeli v akciji, povezani s trgovino z drogami. Dva osumljenca sta bila že zaslišana, zoper oba je bil odrejen pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Ostalih osem bo zaslišanih predvidoma v naslednjih dveh dneh, so sporočili s sodišča.

Kriminalisti so  pred preiskovalnega sodnika privedli deset 
osumljencev, ki so jih v preteklih dneh prijeli v akciji, povezani 
s trgovino z drogami. Dva  sta bila že zaslišana, zoper oba je 
bil odrejen pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Ostalih 
osem bo zaslišanih predvidoma v naslednjih dveh dneh. Foto: STA
Kriminalisti so pred preiskovalnega sodnika privedli deset osumljencev, ki so jih v preteklih dneh prijeli v akciji, povezani s trgovino z drogami. Dva sta bila že zaslišana, zoper oba je bil odrejen pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Ostalih osem bo zaslišanih predvidoma v naslednjih dveh dneh. Foto: STA

LJUBLJANA > Zoper ostalih osem osumljenih je preiskovalni sodnik odredil sodno pridržanje, zaslišani bodo predvidoma v naslednjih dveh dneh, navajajo na sodišču.

Osumljenci so bili pred preiskovalnega sodnika privedeni zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Od tega so bili trije osumljenci privedeni tudi zaradi hudodelskega združevanja, dva med njimi pa tudi zaradi ponarejanja denarja.

Akcijo so v četrtek izvedli preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) kot tudi ljubljanski kriminalisti. NPU je v svojem delu preiskave skupno opravil 15 hišnih preiskav, pridržali so pet ljudi. Med preiskavo so zasegli več elektronskih naprav, mobilnih telefonov in sim kartic, nekaj kosov strelnega orožja ter gotovino.

Ljubljanski kriminalisti pa so skupaj opravili devet hišnih preiskav, pridržali so pet ljudi. V tem delu preiskave so policisti zasegli dokumentacijo o opravljanju kaznivih dejanj, gotovino, prepovedane droge, več mobilnih telefonov in orožje.

V okviru akcije je bil za nekaj ur pridržan tudi Dragan Tošić, zoper katerega naj bi se predvidoma še letos začelo ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Prav tako so pri njem opravili hišno preiskavo.

Več informacij bo policija predstavila na novinarski konferenci, ki jo bodo predvidoma sklicali v začetku prihodnjega tedna.

STA


Najbolj brano