Zasačili tatinski par, “specializiran” za tekače

Karabinjerji so prišli na sled tatinskemu paru iz Veneta, ki sta za svoje žrtve izbrala tekače. Preiskavo so karabinjerji poimenovali kar po tekaški aplikaciji za mobilne telefone Runtastic.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > “V nedeljo, 2. avgusta, so karabinjerji iz Vileša obravnavali prvi vlom v osebni avtomobil v kraju San Vito al Torre, kjer je bila na sporedu tekaška tekma. Nanjo se je odpravil tudi nek tekač s svojo ženo, ki ga je med tekmo čakala na cilju. Ko sta se ob zaključku tekme vrnila k svojemu avtomobilu, sta ugotovila, da sta bila žrtev kraje. Nekdo je razbil steklo na vratih in iz avtomobila ukradel kreditno kartico,” je za Primorski dnevnik povedal poveljnik karabinjerjev iz Gradišča Marco Quercigh. Dodal je, da sta tatvino zakrivila 32-letni Thomas De Innocenti in njegova žena, 29-letna Soriel Della Santa Casa; oba sta brez stalnega bivališča in imata nekaj otrok.

“Tatova sta se z ukradeno kreditno kartico odpravila v nakupovalno središče v Vileš, kjer sta kupila mobilni telefon iphone, vreden približno 600 evrov; obiskala sta tudi tamkajšnji market in napolnila voziček z najrazličnejšim blagom,” je povedal Quercigh za časnik. Karabinjerji so si ogledali tudi posnetke varnostnih kamer iz nakupovalnega središča in ugotovili istovetnost mladega para.

Tatinski par je obiskoval razne tekaške in kolesarske prireditve po vsej deželi Furlaniji Julijski krajini in vsakič sta vlomila v kar nekaj avtomobilov. Karabinjerji so ju zato prejšnjo nedeljo pričakali v Marianu, kjer je bil na sporedu 15. pohod v organizaciji krvodajalcev. Mož in žena sta tudi tokrat vlomila v več avtomobilov in iz enega ukradla bančno kartico; z njo sta se odpravila v Oglej, kjer sta z bankomata dvignila nekaj denarja. Komaj sta pobrala bankovce, so jima karabinjerji nataknili lisice in ju pospremili v zapor.

Quercigh je za časnik povedal, da je tatinski par osumljen vsaj 15 podobnih tatvin na Videmskem in v pordenonski pokrajini.

Spletno uredništvo


Najbolj brano