Zaradi tatvin ovadili 29-letnega Izolana

Policisti so kazensko ovadili 29-letnega Izolana zaradi roparske tatvine, drzne tatvine in štirih velikih tatvin, ki jih je nedavno izvršil na območju Izole.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Moški je 25. januarja letos ob približno 7. uri prišel na dvorišče hiše v Jagodju in vlomil v stanovanje. Pregledal ga je, a ni ničesar ukradel in je stanovanje zapustil prek balkona. Spustil se je po žlebu in vlomil v drugo stanovanje, ki ga je premetaval, ko ga je pri tem zalotil lastnik stanovanja, ki je bil medtem v spalnici. Storilec je zamahnil proti njemu s steklenico, oškodovanec pa ga je prehitel in ga udaril s svetilko. Prerivala sta se, storilec je večkrat udaril oškodovanca s palico in ga tudi laže poškodoval. Storilec je ukradel še denarnico, zatem pa je pobegnil.

26. januarja je ob približno 9. uri prišel do hiše na Morovi ulici v Izoli. Skozi odklenjena vhodna vrata je vstopil v stanovanje, ga pregledoval, pri tem pa ga je v dnevni sobi presenetila oškodovanka, ki mu je večkrat zakričala, naj gre ven. Preden je pobegnil, je ukradel usnjen nahrbtnik, v katerem je bila denarnica z dokumenti, manjšo torbico in približno 400 evrov.

24. januarja med 15.16 in 17.40 je vlomil v hišo na Dantejevi ulici v Izoli. Stanovanje je preiskal in iz predala v kuhinji ukradel prstan, vreden sto evrov.

2. januarja med 15. uro in 18.30 je vlomil v stanovanjsko hišo v Izoli, na Dantejevi ulici, od koder je ukradel 1300 evrov in nakit.

Med 1. januarjem in 2. januarjem je vstopil v župnišče, kjer je preiskal prostor. Ker ni bilo nič vrednejšega, si ni ničesar prilastil. Za tem je odšel do železnih vrat in jih skušal vlomiti, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil.

Petega decemrba lani je med 7.20 in 15. uro vlomil v hišo v Šaredu, kjer je preiskal stanovanje. Ukradel je več kosov nakita in s tem oškodoval lastnico za približno 610 evrov.

Po prijavi roparske in drzne tatvine so policisti na podlagi zbranih obvestil prič in drugih materialnih dokazov prepoznali osebo s kraja storitve kaznivega dejanja. Na Okrožno državno tožilstvo Koper so naslovili pobudo za izdajo odredbe za preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih uporablja osumljeni. Pobudi so ugodili, tožilstvo je izdalo odredbo za hišno preiskavo, ki so jo policisti opravili 26. januarja. 29-letniku so odvzeli prostost in ga pripeljali na izolsko policijsko postajo. Med hišno preiskavo so našli in zasegli nekaj ukradenih predmetov, ki so jih že vrnili oškodovancem. Zatem so izolski policisti intenzivno nadaljevali s preiskavo in Izolana utemeljeno osumili storitve še najmanj štiri velikih tatvin, ki jih je izvršil v Izoli. Policisti so osumljenega privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Med preiskavo so izolskim policistom pomagali tudi koprski policisti, ki so zaprosili italijanske varnostne organe za posredovanje informacij iz njihove zbirke odkupov zlata v zlatarnah in zastavljalnicah. Iz prejetih podatkov je bilo ugotovljeno, da je osumljeni ukradeno zlatnino decembra 2016 prodal v treh različnih zlatarnah v Italiji. Po fotografijah so policisti ugotovili, da prodan nakit ustreza nakitu, ki je bil ukraden oškodovanki iz Izole.

Policisti so ugotovili, da se kvantiteta in intenzivnost izvrševanja kaznivih dejanj 29-letnega Izolana kronološko stopnjujeta. Nesporno je, da je kazniva dejanja izvrševal vedno pogosteje, pa tudi bolj predrzno in nasilno. Poleg tega je odvisnik od prepovedanih drog.

Intenzivno se nadaljuje z zbiranjem informacij in dokazov, saj osumljenega Izolana povezujejo še z najmanj šestimi različnimi premoženjskimi kaznivimi dejanji.

Spletno uredništvo


Najbolj brano