Zaradi sumljivega prahu moteno delo v mariborskem poštnem centru

Mariborski poštni logistični center je ponoči deloval moteno, saj so zaposleni opazili, da se je iz ene od pošiljk usul bel prah, so potrdili na Pošti Slovenije. Vodja službe za odnose z javnostjo Jasmina Roškar je povedala, da so preliminarni testi pokazali, da sumljiva snov ni nevarna, zato zdaj poslujejo normalno.

Mariborski poštni logistični center je ponoči deloval moteno, saj so zaposleni opazili, da se je iz ene od pošiljk usul bel prah. Foto: Arhiv Pn
Mariborski poštni logistični center je ponoči deloval moteno, saj so zaposleni opazili, da se je iz ene od pošiljk usul bel prah. Foto: Arhiv Pn

MARIBOR > “Delavci so ponoči opazili, da se je iz ene od pošiljk usul bel prah, nato pa so ravnali po predpisanem protokolu. Obvestili so policijo in gasilce, zaradi česar je bilo nekaj časa onemogočeno delo v logističnem centru, a so bili preliminarni testi negativni,” je povedala Jasmina Roškar.

V mariborskem poštnem logističnem centru, kjer sprejemajo, sortirajo in posredujejo poštne pošiljke za vzhodni del države, so ob 6. uri začeli povsem normalno delati. Zaradi prekinitve delovnega procesa lahko imajo nekatere pošiljke rahlo zamudo, a na Pošti Slovenije zagotavljajo, da bodo vse do naslovnikov prispele v skladu z zakonskim rokom.

Časniki in paketi so šli normalno naprej, do nekaj zamude bi lahko prišlo le pri pisemskih pošiljkah, pravijo na pošti, kjer o podrobnostih glede morebitnega prejemnika sumljive pošte ne morejo govoriti, kdo je pošiljatelj pa bodo morali v preiskavi odkriti kriminalisti.

STA


Najbolj brano