Zaradi požara v Mercatorjevem skladišču ovadili štiri osebe

Ljubljanski kriminalisti so po končani preiskavi požara v Mercatorjevem skladišču v Zalogu sredi julija podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja varnosti pri delu so ovadili tri fizične in eno pravno osebo, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Kot so zapisali, so elemente kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja varnosti pri delu ugotovili na podlagi zbranih obvestil in kriminalistično tehničnih opravil.

Ugotovili so, da je do požara pri obnovitvenih delih - namestitev drsnih vrat v hladilnici - prišlo zaradi neupoštevanja požarne varnosti in neizvajanja protipožarnih ukrepov, in sicer se je pri varjenju kovinskih cevi posledično vžgala izolacija.

V skladišču Mercatorja na Hladilniški poti v Ljubljani je zagorelo 12. maja. V požaru je umrla ena oseba, kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, pa je v požaru nastalo za približno devet milijonov evrov materialne škode.

Tako pri Mercatorju, kot tudi pri izvajalcu vzdrževalnih del, podjetju Ceko IN, je po požaru opravil izredni inšpekcijski nadzor tudi republiški inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter pri obeh ugotovil kršitve.

STA


Najbolj brano